Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Igyekeztünk megidézni a göteborgi death metal legszebb pillanatait, kiszínezve a ránk jellemző szimfonikus alapokkal”

Őszre várható a From The Sky második nagylemeze, az Antarktika. Tari Szabolcs zenekarától máris meghallgatható egy újabb előzetes szerzemény.

0317fts

Tavaly szeptemberben jelent meg a Miserium egykori énekes-multihangszeres-dalszerzője, Tari Szabolcs új formációja, a From The Sky debütalbuma REX címmel. A zenekar augusztus 5-én a Barba Negrában a Dalriada és a Tales Of Evening társaságában mutatkozott be először élőben, majd láthattuk őket Pécsen a Leander Kills vendégeként, illetve a Korpiklaani és a Dalriada előtt is novemberben.

Szabolcs nem tétlenkedik, ugyanis egy évvel a debüt után, idén szeptemberben máris érkezik a folytatás, amelynek címe Antarktika lesz, és az első szám, a Luna már korábban debütált róla. Most a Lethe című szerzemény is meghallgatható. „Eredetileg egy, a REX-ről ismert Librához hasonló zongorás dalt szerettem volna készíteni, és így is álltam neki a Lethe rögzítésének – mondja Szabolcs. – A felvétel során viszont elkezdett bennem motoszkálni az Amon Amarth, az In Flames, az Evergrey világát idéző gitározás és groove-téma, így hagytam, hogy az is kibontakozhasson, a nap végére pedig mindkét változatot sikerült rögzítenem. A lemezre végül a durvább változat kerül majd, de ezt később bővebben is ki fogom fejteni.”

„A hosszú küzdelmek után egyszer eljön az a nap, amikor minden szó elapad, és feladod a harcot. Nincs visszaút, és jobb lenne többé nem is emlékezni mindarra, ami történt – mondja a szövegről. – A gyógyulási folyamat végén viszont visszatér az élni akarás, ami megpróbál kikényszeríteni az árnyékvilágból, és lezárná a múltat egyszer és mindenkorra. A Lethe (a feledés folyója) érzelmileg ezzel a töltettel vérteződött fel, ami dallamossága ellenére egy kissé rideg, fagyos köntösbe csavarva adja át e gondolatokat. Groove-jain keresztül pedig igyekeztünk megidézni a göteborgi death metal legszebb pillanatait, kiszínezve azt a ránk jellemző szimfonikus alapokkal, ahol ezúttal kizárólag dallamos énekharmóniákkal operáltunk.”

A keverés és a masztering a szolnoki Denevér Hangstúdióban zajlott Cserfalvi „Töfi” Zoltán és Boros Béla vezényletével.

 

Hozzászólások 

 
#1 Metalpeti 2022-04-20 18:20
Nagyon jó banda, nemrég fedeztem fel őket, ez a dal is ül rendesen.

A debütlemezről írtatok vagy fogtok írni?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.