Shock!

szeptember 28.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Igyekeztünk kissé eltérni a hagyományos verze-refrén felépítéstől”

Kori néven, egy teljesen új formáció élén, debreceni fiatal zenésztársakkal tért vissza a P. Box, Omen és Szfinx zenekarokból ismert Koroknai Árpád énekes. Első daluk máris meghallgatható.

0813kori

Új zenekarral tért vissza a színre Koroknai Árpád, amelynek tagjai Simonyi László gitáros, Németh Attila billentyűs, Miski Zoltán basszusgitáros és Sávai Bence dobos. A bemutatkozó Tegnapután című dal Kozma Norbert gitáros (Rúzsa Magdi) szerzeménye, amelyhez Kori írta az énektémát és a dalszöveget, és Debrecen legmagasabb pontján forgattak hozzá videoklipet a Hypermedia stábjával. A dalt szombaton a debreceni Roncsbárban mutatják be élőben. „Miután a P. Box zenekarral szünetbe kezdtünk, azonnal nekiálltunk építkezni, amit a vírus okozta leállás sajnos meg is rekesztett egy kicsit", mondja Kori. „Új dalokat ez időszak alatt is folyamatosan írtunk, de elsősorban azt szerettük volna, ha koncertprogramunk áll bevetésre készen. A Tegnapután egy igazi rocknóta könnyen megjegyezhető dallamokkal, erős billentyűs részekkel, de igyekeztünk kissé eltérni benne a hagyományos verze-refrén felépítéstől, a refrén dalszövege is változik benne. A dal címe kisfiam szóhasználata, ő még egész sajátosan használ kifejezéseket a mára, holnapra, ami ehhez a dalhoz pont illett is."

Ami a zenekart illeti, jelenleg további dalokon dolgoznak. „Az új srácokkal teljesen egy hullámhosszon vagyunk zeneileg, így sokkal szabadabban zajlik a munka is, nem kell semmilyen elvárásnak megfelelnünk. Az alapvető attitűd változatlan, az újkori P. Box-dalokból megszokott dallamos hard rock jellemzi a készülő dalokat, melyekkel egyre inkább szeretnénk színesíteni a koncertprogramot is, mire elkészül az első nagylemezünk!"

A zenekar augusztus 15-én, szombaton Debrecenben egy ingyenes koncerten mutatkozik be élőben, amelynek gerincét P. Box- és Omen-dalok adják, de elhangzanak Szfinx-számok és teljesen új dalok is, tehát egy teljesen átfogó Koroknai Árpád életmű-koncertet láthatnak az érdeklődők a Roncsbárban, ahol olyan vendégek is csatlakoznak hozzájuk, mint Kozma Norbi (gitár), Monok Tomi (basszusgitár - Szfinx, Acoustic Gallery) és Volosinovszki „Cini" János (dob - Szfinx, Acoustic Gallery).

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.