Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Huszonnyolc év után új albumot jelentet meg a Black Flag

Nem kizárólag koncerteket tervez idén minden idők egyik legkorszakalkotóbb hardcore/punk formációja, a Black Flag, hanem új albumot is készítenek. A csapat mostani felállásában Greg Ginn/Dale Nixon gitáros/basszer társai Ron Reyes énekes és Gregory Moore dobos.

Mint látható, a fenti névsorból egyedül az alapító Ginn volt a csapatban igazán huzamos ideig tag, ám az újjáalakulás gondolata nem tőle származott: a kezdeményező Reyes volt, aki két és fél évvel ezelőtt meginvitálta a gitárost, hogy játsszanak egy kicsit együtt a születésnapi partiján. A buli olyannyira jól sikerült, hogy a páros új dalokon kezdett dolgozni, amelyeket még idén a nagyközönség elé akarnak tárni egy új Black Flag nagylemez formájában. Mindez már csak azért is jelentős tény, mert a csapat az 1985-ös In My Head óta nem adott ki albumot.

A zenekar esküszik rá: a mostani újjáalakulás nem egyszeri fellángolás, hanem a jövőbeli tartós működés kezdete, és a múlt héten bejelentett augusztus 4-ei brit fesztiválfellépés mellé szépen lassan elkezdett felsorakozni a többi koncert is. Május 18-án például a németországi Hünxében játszanak majd a Ruhrpott Rodeo fesztivál headlinereként, augusztus 31-én pedig Tennessee-ben, a Muddy Roots Music Festivalon lépnek színpadra szintén főattrakcióként.

Ezzel párhuzamosan egyébként egy Flag nevű formáció is mozgolódik, ahol szintén korábbi Black Flag muzsikusok egyesítették erőiket: az eredeti frontember Keith Morris társai Chuck Dukowski basszer és Bill Stevenson dobos, illetve Stephen Egerton gitáros.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.