Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Huszonhárom év után nyáron új albummal tér vissza a Xentrix

Bury The Pain címmel jelenik meg nyáron a brit Xentrix új nagylemeze. A zenekar utoljára 1996-ban adott ki friss nagylemezt.

0328xentrix

xentrix_cUgyan 2013 óta ismét együtt vannak, jó hosszú időbe és újabb tagcserékbe került, mire eljutott egy új lemezig a brit Xentrix. A thrasherek a Listenable Recordshoz szerződtek, és itt jön ki nyáron a Bury The Pain című visszatérő albumuk, amelyet Andy Sneap és Russ Russell segítségével készítettek. A borítót ugyanakkor – a látszattal ellentétben – nem a legendás Ed Repka, hanem Dan Goldsworthy készítette.

A prestoni Xentrix 1985-ben alakult, bemutatkozó albumuk, a Shattered Existence 1989-ben jelent meg, ám a leginkább máig egy ezután nem sokkal kihozott feldolgozásról, Ray Parker Jr. Ghostbusters popslágerének metal változatáról ismertek. A zenekar ezzel a számmal kisebb sikereket könyvelhetett el 1990-ben, ám egyben be is skatulyázta őket, és ehhez még az sem volt elég, hogy az ugyanezen évben kihozott For Those Advantage? albumot nagyon jól fogadta a kritika, a csapat pedig a Testamenttel is turnézhatott. A Xentrix ezután még két albumot adott ki a klasszikus felállásban, az 1991-es Dilute To Taste-et, illetve az 1992-es, zeneileg jóval kísérletezősebb Kint, majd Chris Astley énekes/gitáros elhagyta soraikat. A némileg átalakult felállásban felvett, 1996-os Scourge már senkit sem érdekelt, így megjelenése után nem sokkal fel is oszlottak. Az eredeti Xentrix 2006-ban adott pár koncertet Angliában, ám láthatóan minden különösebb cél nélkül, csak a buli kedvéért zenéltek, és nem sokkal később szét is széledtek.

A banda 2013-ban ismét mozgolódni kezdett, méghozzá eredeti felállásban, vagyis Astley mellett Kristian Havard gitáros, Paul MacKenzie basszer és Dennis Gasser dobos is részt vett az újjáalakulásban. Mára azonban megint teljesen átalakult a tagság: az alaparcokat mindössze Havard és Gasser képviseli, az énekes/gitáros Jay Walsh, a basszer pedig Chris Shires.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Tulus 2019-03-28 16:56
Ez bizony jó hír! :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.