Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Húsz év után először próbált együtt a klasszikus felállás

Túlélte az első próbát az újra egyesült Saigon Kick tagsága, és mivel sem Matt Kramer énekes, sem Jason Bieler gitáros, sem Phil Varone dobos, sem Tom Defile basszusgitáros, de még az újonnan igazolt Chris McLernon ritmusgitáros sem szenvedett súlyos sérüléseket, bizakodhatunk abban, hogy a banda együtt marad a belengetett amerikai turnéig.

„Húsz év után először próbált a teljes eredeti Saigon Kick felállás, és minden rohadt jól alakult", írta a Facebookon Kramer. „Holnap valószínűleg még jobb lesz. Imádom, hogy a technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már fülmonitorokat használhatunk... Érdekes utazásnak ígérkezik ez az egész!"

A Saigon Kick a '90-es évek elején hatalmas ígéretként bukkant fel a színtéren egyszerre hard rockos és sajátosan pszichedelikus első lemezével, az 1992-es folytatás, a metalosabb, még kerekebb The Lizard hozott is nekik bizonyos ismertséget a Love Is On The Way ballada sikere révén. Az album aranylemez lett az Egyesült Államokban, a zenei agy Bieler és a csapat fazonját adó Kramer azonban ekkorra már olyan szinten utálták egymást, hogy a harmadik, Water című albumot 1993-ban végül már Bieler énekelte fel. A csapat ezután még készített egy anyagot 1995-ben Devil In The Details címmel, de ez már nem vert különösebb hullámokat, amikor pedig Kramer 1997-ben próbaképpen visszatért a frontra, a leszervezett turné pár állomás után félbeszakadt Jason távozása miatt. A banda utolsó lemeze, a korábban felvett Bastards csak a Távol-Keleten jött ki 1999-ben. Varone, DeFile és Kramer 2000-ben lefolytattak egy rövid turnét Saigon Kick néven Jeff Blandóval (Slaughter) a gitáron, ám ezután a csapat tetszhalálba merevedett. Tavaly azonban megkezdődtek a sustorgások egy esetleges újjáalakulásról, amit az is csak megerősített, hogy a zenekar hivatalos netes felületein azóta már mindenütt Bielert, Kramert, Varone-t és McLernont jelölték meg felállásként. A dolog végül szeptemberben vált valósággá.

A zenekar turnéállomásait hamarosan bejelentik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.