Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Hihetetlen, hogy húsz év után végre tényleg befejeztük ezt a roppant izgalmas projektet”

Egész pályafutása egyik leggrandiózusabb vállalkozását kívánta megvalósítani új nagylemezén a Blind Guardian. A Legacy Of The Dark Lands november 1-jén jelenik meg, és most bemutatták a Havancsák Gyula által készített borítót is.

0304bg

blindguardian_cElég régóta húzódik a Blind Guardian következő albumának megjelenése, hiszen Hansi Kürsch és zenekara legutóbb 2015-ben, Beyond The Red Mirror címmel jelentetett meg friss szerzeményeket. Idén ősszel végre kijön a folytatás, amelynek Legacy Of The Dark Lands lesz a címe, és teljes egészében nagyzenekari jelleget ölt majd – ilyet és ebben a formában eddig még sosem csinált a zenekar, hiába dolgoznak régóta szimfonikus megoldásokkal. Mindehhez hasonlóan grandiózus szövegi koncepció is társul: a csapat a német fantasy-íróval, Markus Heitzcal állt össze, akinek frissen megjelent könyve, az 1629-ben játszódó Die Dunklen Lande már a Blind Guardian-lemezen kibontott sztori közvetlen előzményeit meséli el. A történet egy Nicolas nevű zsoldos kalandjairól szól majd a harmincéves háborúban. A zenekar most közzétette a Havancsák Gyula által készített borítót is az anyaghoz, és most már aligha várat magára sokáig az első dal bemutatása.

„Hihetetlen, hogy húsz év után végre tényleg befejeztük ezt a roppant izgalmas projektet”, mondja Hansi. „Nagyon boldog és még elégedettebb vagyok. Minden egyes dal újabb látványos világokat fed fel, és saját történetet mesél el. Ezzel az albummal végre megvalósult a leghatalmasabb kreatív álmunk.”

 

Hozzászólások 

 
#2 Dead again 2019-07-09 12:33
Demonoid - Wargods
Motörhead - We are Motörhead
Idézet
 
 
#1 pub 2019-07-09 10:37
Egy apróság kimaradt:
"Hansi Kürsch comments: "The cover artwork by Gyula Havancsák just perfectly fits our upcoming project and I think it's a true masterpiece."
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.