Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Hiába erős a csapatod, ha nem a megfelelő ember motiválja őket, nem fogtok jól teljesíteni”

0506teslaA roppant sikeres tavalyi közös körök után ismét a Def Leppard és a STYX vendégeként turnézik Észak-Amerikában a Tesla, de Frank Hannonék most már nagyban dolgoznak az új lemezen is. Utóbbi producere ráadásul pont a Leppard gitárosa, Phil Collen lesz.

Már készül a Tesla új stúdióalbuma, amelynek Phil Collen látja majd el a produceri feladatait. „Nagyszerű, hogy Phil zenészként, nem pedig üzleti szempontok szerint dolgozó figuraként kapcsolódott be a munkába”, mondta a MyGlobalMindnak adott interjújában Frank Hannon, a sacramentói hard rockerek gitárosa. „Nagyon szereti a Teslát, rajongónak számít, és nagyszerű a viszonyunk vele, hiszen lassan harminc éve, a Hysteria turnéi óta barátok vagyunk. Igazság szerint már akkor is vele akartam dolgozni, amikor nyolc év szünet után visszatértünk, és elkészítettük az Into The Now-t. Akkoriban is játszottam a Def Leppard előtt a szólózenekarommal. Tényleg boldog vagyok, hogy közösen dolgozunk. Hiába erős a csapatod, ha nem a megfelelő ember motiválja őket, nem fogtok jól teljesíteni. Phil viszont pont a megfelelő edző.”

Collen zenészként is elég sokat tesz hozzá a készülő albumhoz. „Kreatív ötletekkel, energiával és a dallamérzékével járul hozzá a dalokhoz, és hozza a nyitottságát is, nem szorít bennünket keretek közé. Például a zenekar egyes tagjai sosem játszanának bluest, de Phil javasolta, hogy próbálkozzunk meg egy blues jammel, és állati jól sikerült. Ugyanakkor nem hiszem, hogy a lemez összességében nagyban eltérne a korábbi dolgainktól, az üzenet, a szövegvilág is pozitív marad. Ez a csapat mindig is változatosan játszott. Viszont így, hogy Phil irányítja a folyamatokat, céltudatosabb lesz a végeredmény.”

A Tesla eddig hat dalt írt meg, valamint demózott fel, és az anyag javarésze hotelszobákban, öltözőkben, illetve a turnébuszon áll össze. Ugyanakkor számok második adagját decemberig akarják összerakni, vagyis idén már biztosan nem jelenik meg a 2014-es Simplicity utódja.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.