Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Heteken belül megtudjuk, ki a Gotthard új énekese

Október 5-én volt egy éve, hogy egy tragikus motorbalesetben elhunyt Steve Lee, a svájci Gotthard frontembere. Társai azóta lassan összeszedték magukat a történtek után, és egy friss interjú szerint hamarosan az is eldől, ki áll majd a banda mikrofonjához.

„Az első hónapok roppant kemények voltak", mondta Freddy Scherer gitáros a Radio Metalnak. „A legfontosabb dolog az volt, hogy Steve családja, apja, anyja és nővére többször is felhívtak minket, és azt mondták: Steve azt akarta volna, hogy folytassuk toább, és a helyünkben folytatta is volna. Miután mindent átrágtunk, megszületett a döntés a folytatásról, de nem tudtuk, tényleg van-e erre lehetőség, hiszen akarni ebben az esetben kevés: találnunk is kellett egy jó énekest. Szóval február-március tájékán lassan elkezdtünk nézelődni, és most, hat hónappal később már majdnem el is döntöttük, ki lesz az új énekes. Majdnem négyszázötvenen jelentkeztek egyébként, amiből a menedzsment a szükséges szűrés után százötven énekes anyagait továbbította hozzánk. Tizenötöt közülük meg is hívtunk Svájcba, a stúdiónkba, hogy eltöltsünk együtt némi időt, és közösen gondolkodjunk a zenéről, illetve a Gotthardról. Azt hiszem, elárulhatom, hogy két-három jelölt között hezitálunk jelenleg... A végső stádiumban vagyunk, zenét írunk velük közösen, és meglátjuk, mi sül ki belőle."

Scherer ennél bővebbet nem volt hajlandó elárulni, de hozzátette: nem kizárólag nyeretlen kétévesekkel jammelnek. „Akadnak köztük nagyon híresek és olyanok is, akikről még senki sem hallott. A neveket viszont éppen azért nem adjuk ki, mert a híresebbek számára mindez zavaró lehetne. Szerintem egy-két hónapon belül meghozzuk a döntést, de nagyon fontos, hogy ezt csak a megfelelő idő elteltével tegyük meg."

A Gotthard jelenleg tizenhárom-tizennégy kész dallal rendelkezik a következő nagylemezhez, és a tervek szerint mindenképpen ezen mutatják majd be az új frontembert – vagyis nem lesz előzetes bemelegítő turné vagy hasonló. „Nem lenne jó ötlet egy turnén bemutatni a régi dalokkal, mert akkor természetesen mindenki Steve-hez hasonlítaná, és nem tudná megvetni a lábát a saját jogán."

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.