Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hellyeah: durvább, súlyosabb, metalosabb

Band Of Brothers címmel jelenik meg június elején a Hellyeah harmadik nagylemeze, amelyet súlyosabbnak, durvábbnak ígér Vinnie Paul és az egykori Mudvayne tagok bandája, mint az előző két anyagot.

„Roppant izgalmas dolgokat vittünk véghez ezen az albumon", mondja Chad Gray énekes. „Mindig is igyekeztem olyannyira szétválasztani a Hellyeah-t és a Mudvayne-t, amennyire csak lehetett, még ha az én hangomról is volt szó: a dallamok, a szövegek és az egész stílus eltérő. A Band Of Brothersnél azonban befejeztem az aggodalmaskodást azt illetően, ki is vagyok én a zenekarral összefüggésben. Úgy gondolom, mindannyian visszatértünk a saját eredeti gyökereinkhez, és szépen össze is illesztettük ezeket az albumon. Amíg művészként a saját ecseteddel festesz, senki sem hasonlítgathat vagy kóstolgathat. Ezúttal azonban nagyobb, súlyosabb ecsettel festettem, mint tettem azt eddig a Hellyeah-ben. Azt hiszem, ez a lemez lesz az, amit a rajongók mindig is hallani akartak tőlünk – és most meg is kapják!"

„A bemutatkozó album és a Stampede még azt tükrözték, hogy új banda vagyunk", magyarázta néhány hete egy interjúban Vinnie Paul a Loudwire-nek. „Kísérletezni akartunk más stílusokkal is, és mivel mindannyian tradicionális metalos háttérrel rendelkezünk, jól is esett egy rock'n'rollos, bluesos, southern rockos hatású bandában muzsikálni. Mára azonban mindez kiürült a rendszerünkből, és visszakanyarodtunk a metal gyökereinkhez. Az album súlyos, célirányos és groove-orientált.

A lemez producere, Jeremy Parker szerint a Band Of Brothersben ott lesz a Pantera és a Mudvayne erőszakossága, agresszivitása, ám a Hellyeah-re jellemző partizósabb vonal sem tűnik el. A Vinnie Paul texasi házistúdiójában felvett Band Of Brothersre olyan dalok kerülnek fel, mint a címadó, a War In Me, a Rage Burn vagy a partihimnusz Drink, Drank, Drunk.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.