Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Helloween: sosem látott jó kezdések az eladási listákon

Minden idők legjobb németországi helyezését produkálta a Helloween új nagylemeze, a Straight Out Of Hell, amely Japánban és Finnországban is az eladási listák élbolyában kezdett, sőt, a Billboard Top 200-as listájára is felkerült. Ez a bravúr utoljára 1988-ban sikerült a német heavy metalosoknak.

A német listák negyedik helyén kezdett a Helloween új albuma, amely Michael Weikathék eddigi legmagasabb hazai helyezését jelenti: az eddigi csúcsot a Keeper Of The Seven Keys második része állította be még 1988-ban, amely az ötödik helyig verekedte magát (igaz, akkoriban még vettek lemezeket az emberek, így a számok természetesen nem hasonlíthatók össze), és a hazai Top 20-ba is az 1998-as Better Than Raw-val kerültek be utoljára, amely akkor a 19. helyig jutott. A legutóbbi 7 Sinners a 25. helyre volt elegendő. A zenekar szintén karrierje legjobb helyezéseit érte el Japánban, ahol a nemzetközi előadók listájának második helyét csípték meg, és Finnországban is a negyedik pozíciót sikerült megkaparintaniuk.

Komoly előrelépés a Helloween számára, hogy az új lemez az Egyesült Államokban is felkerült a Billboard Top 200-ra, méghozzá a 97. helyre, miután 4100 példány fogyott belőle a tengerentúlon a megjelenést követő első héten. A zenekar soha nem volt különösebben népszerű vagy ismert Amerikában, és egyetlen kiadványuk sem került még be a legkelendőbb száz lemez közé: a legjobb eredmények itt is a két Keeper albumhoz fűződnek, amelyek közül az első a 104., a második pedig a 108. helyet érte el a maga idejében. 1988 óta azonban egyetlen Helloween albumnak sem sikerült bejutnia még csak a Top 200-ba sem, vagyis a zenekar tagjai jogosan örülhetnek.

A Helloween március 19-én a PeCsa Music Hallban lép fel a Gamma Ray társaságában. További részletek a Livesound honlapján.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.