Shock!

december 15.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Negyed évszázad után új dal érkezett az esseni thrasherektől

0906darknessTöbb mint huszonöt év után új dalt tett közzé az esseni Darkness. A germán thrasherek tavaly alakultak újjá, soraikban a Kreator basszere, Christian Giesler is ott található.

A Darkness a '80-as évek közepén alakult, és három lemezt hozott ki a fémzene legdicsőségesebb évtizedében. Az 1987-es Death Squad, az 1988-as Defenders Of Justice és az 1989-es Conclusion & Revival ugyan nem lökte őket népszerűség tekintetében földijeik, a szintén esseni Kreator mellé, de a csapat körül azért kialakult egy fanatikus bázis. A Darkness karrierje ugyanakkor nem bizonyult tartósnak, és a következő évtized küszöbén, egy Mucky Puppal közös európai turnét követően feloszlottak. A két szellemi vezér, Andreas „Lacky" Lackaw dobos és Arnd Klink gitáros/énekes 2004-ben ismét egyesítette erőit, hogy németül játsszanak thrasht az Eure Erben formáció keretei között, miután azonban hazai pályán nyomtak egy huszonöt éves jubileumi emlékbulit a Death Squad megjelenésének tiszteletére, úgy érezték: itt az ideje a fullos újjaáalakulásnak is.

A banda mostani felállásában Arnd már csak énekel, a gitárokat Bony Fertigmensch és Meik Heitkamp kezeli, a basszusgitáros pedig nem más, mint Christian Giesler, a Kreator bőgőse. A zenekar első új dala Hate Is My Engine címmel máris meghallgatható. Az évforduló örömére egyébként a High Roller Records nemrég bakeliten ismét kihozta a Death Squad lemezt is.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Khold 2014-02-12 21:01
hmmmmmm... nem hallgatom meg a dalt, majd csak a teljes lemezt :-)

Welcome back thrashers!!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.