Shock!

február 19.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Negyed évszázad után új dal érkezett az esseni thrasherektől

0906darknessTöbb mint huszonöt év után új dalt tett közzé az esseni Darkness. A germán thrasherek tavaly alakultak újjá, soraikban a Kreator basszere, Christian Giesler is ott található.

A Darkness a '80-as évek közepén alakult, és három lemezt hozott ki a fémzene legdicsőségesebb évtizedében. Az 1987-es Death Squad, az 1988-as Defenders Of Justice és az 1989-es Conclusion & Revival ugyan nem lökte őket népszerűség tekintetében földijeik, a szintén esseni Kreator mellé, de a csapat körül azért kialakult egy fanatikus bázis. A Darkness karrierje ugyanakkor nem bizonyult tartósnak, és a következő évtized küszöbén, egy Mucky Puppal közös európai turnét követően feloszlottak. A két szellemi vezér, Andreas „Lacky" Lackaw dobos és Arnd Klink gitáros/énekes 2004-ben ismét egyesítette erőit, hogy németül játsszanak thrasht az Eure Erben formáció keretei között, miután azonban hazai pályán nyomtak egy huszonöt éves jubileumi emlékbulit a Death Squad megjelenésének tiszteletére, úgy érezték: itt az ideje a fullos újjaáalakulásnak is.

A banda mostani felállásában Arnd már csak énekel, a gitárokat Bony Fertigmensch és Meik Heitkamp kezeli, a basszusgitáros pedig nem más, mint Christian Giesler, a Kreator bőgőse. A zenekar első új dala Hate Is My Engine címmel máris meghallgatható. Az évforduló örömére egyébként a High Roller Records nemrég bakeliten ismét kihozta a Death Squad lemezt is.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
0 #1 Khold 2014-02-12 21:01
hmmmmmm... nem hallgatom meg a dalt, majd csak a teljes lemezt :-)

Welcome back thrashers!!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.