Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hatalmas, kövér rockriffekre épül az új Thin Lizzy album

Stúdióban dolgozik az ősszel Budapesten is fellépő Thin Lizzy, mégpedig az első új dalokat rejtő nagylemezen az 1983-as Thunder And Lightning óta, és az elsőn a banda egykori agya, az 1986-ban elhunyt Phil Lynott nélkül. Damon Johnson gitáros szerint a új dalok tele vannak hatalmas riffekkel.

A Thin Lizzy jelenlegi felállásában Scott Gorham gitáros, Brian Downey dobos és Darren Wharton billentyűs képviselik a klasszikus idők felállásait, de segítőik sem éppen akárkik: Ricky Warwick énekes/gitáros a The Almightyben szerzett nevet magának a ’90-es évek első felében, Marco Mendoza basszer a Blue Murdertől a Whitesnake-en át Ted Nugent zenekaráig ezer helyen bizonyította már rátermettségét, Damon Johnson gitárost pedig Alice Cooper mellől vagy a kultikus Brother Cane zenekarból lehet ismerni.

„Mind tudjuk, hogy a lemezre mindenki nagyon oda fog figyelni”, mondta Johnson a Gibson.comnak. „És azt is, hogy lesznek majd okosok, akik mindenképpen kritizálják majd, ők viszont nem feltétlenül rajongók. A rajongók mindig is azt akarták, hogy a Thin Lizzy fantasztikus dalai tovább éljenek a koncerteken, most pedig ki kell hoznunk új anyagokat is, hogy további életet pumpáljunk a gépezetbe.” Ami a dalok stílusát illeti, Johnson szerint igen változatos lemez van készülőben. „A Thunder And Lightning elég súlyos lemez volt, sok dal alapján úgy tűnt, Phil heavy metalos irányba szeretne kanyarodni. Az új album nem ilyen lesz. Akad rajta jónéhány nagy, kövér riff. Klasszikus riffek. Mindenkit biztosíthatok: a riffek adottak egy kiváló lemezhez. Nyolc-tíz dalunk készen van, és további tízet szeretnénk még befejezni.”

Johnson a frontember Ricky Warwick szerepéről is beszélt. „Ricky fantasztikus munkát végez ebben a csapatban. Nincs nála könnyebb célpont ebben az egészben, és tudja is ezt. De egyszerűen hihetetlen, micsoda ötleteket hozott. Folyamatosan írja a dalokat, olvasgatja, változtatgatja a szövegeket, hogy egyre jobbak legyenek. Nekem is vannak szövegírói tapasztalataim, de soha senkit nem láttam még, aki ennyire keményen dolgozna, mint ő. Bármilyen zenét vihetünk neki, gyilkos szövegekkel áll elő, amiért hatalmas tiszteletet érdemel. Nem egyszerűen csak az új frontemberről van szó, hanem egy kiváló dalszerzőről. Scottnak és Briannek pedig pontosan erre volt szükségük egy új Thin Lizzy albumhoz.”

A Thin Lizzy első magyarországi fellépésének helyszíne a PeCsa Music Hall lesz november 13-án, a szervező a Concerto. A banda tavalyi bécsi koncertjéről itt írtunk. .

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.