Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Harmadszorra is nekifut az Evanescence

Április 11-én stúdióba vonul az arkansasi Evanescence, hogy rögzítse harmadik stúdiólemezét. Amy Lee-ék Nick Raskulinecz producerrel (Foo Fighters, Rush, Stone Sour, Alice In Chains) dolgoznak majd az albumon, a tét pedig nem kicsi, hiszen a zenekar utoljára 2006-ban jelentetett meg lemezt.

„Alig várjuk, hogy megmutassuk mindenkinek, min dolgozunk", nyilatkozta a készülő anyag kapcsán Amy Lee. „Több mint egy teljes lemeznyi dalt írtunk, megtaláltuk önmagunkat, megújítottuk a hangzásunkat, és olyan dolgokkal kísérleteztünk, mint még soha korábban. Ezzel együtt természetesen minden megmaradt, amit a legjobban szeretünk az Evanescence-ben. Ez az egész utazás erősebbé tett minket, mint amilyenek valaha is voltunk, egyszerűen szerelmes vagyok a zenébe! Nick Raskulinecz pedig tökéletes választás az anyaghoz, mindannyian nagyon izgatottan várjuk a vele való közös munkát."

Korábban az amerikai zenei sajtóban olyan értesülések reppentek fel, amelyek szerint az Evanescence harmadik albumán erőteljes Depeche Mode, MGMT és Portishead hatások is felbukkanhatnak majd a csapat megszokott hangzásában.

Az Evanescence az évtized első felében Amerika válasza volt az Európában olyannyira futó Nightwish, Lacuna Coil, Within Temptation fémjelezte csajos metal vonalra. Első lemezük, a 2003-as Fallen a Bring Me To Life és My Immortal slágereknek köszönhetően több mint 17 millió példányban kelt el világszerte, amivel az egész évtized egyik legsikeresebb kiadványának számít, és nemcsak rockvonalon. A 2006-os The Open Door mérsékeltebben ugyan, de folytatta a szériát, és szintén felülütötte az 5 millió példányos álomhatárt. Kérdés, hogy 2011-ben mire mennek majd...

A csapat tagjai Amy mellett jelenleg Terry Balsamo gitáros, Tim McCord basszusgitáros és Will Hunt dobos. Az egykori Evanescence tagokat tömörítő We Are The Fallen tavaly májusban jelentette meg debütáló anyagát Tear The World Down címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.