Shock!

május 04.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hamarosan a Badmotorfinger is megkapja, ami megilleti

0615sgJúnius elején jelent meg a Soundgarden húsz évvel ezelőtt kiadott Superunknownt. lemezének deluxe újrakiadása. A banda szerint legsikeresebb produkciójukat hamarosan az 1991-es Badmotorfinger újragenerálozása is követi majd a sorban.

„Már beszéltünk róla, hogy a Badmotorfinger is megérdemelné ugyanezt a kezelést”, mondta Kim Thayil gitáros a Billboardnak. „Pláne, hogy vannak hozzá B-oldalas dalaink, élő felvételeink, sőt, azt hiszem, talán még próbatermi anyagaink is lehetnek valahol. Az a lemez nagyon nagy hatást gyakorolt a rockközösségre, más zenészekre. Talán a Superunknown is, de ott a rajongókra gyakorolt hatás volt a meghatározóbb. A Badmotorfinger szintén alapvetően befolyásolta a hallgatókat, de ugyanígy a gitárosokat, a dobosokat és az énekeseket is: csupa olyan embert, akik aztán mind zenekart alapítottak.”

Thayil szerint a szóban forgó Badmotorfinger újrakiadás legesélyesebben a lemez megjelenésének huszonötödik évfordulója környékén, 2016-ban várható. Ezt azonban – vélhetően egy új Soundgarden album mellett – megelőzi majd egy régóta ígérgetett, kiadatlan témákat és érdekességeket rejtő válogatás is. „A ’90-es évek közepe óta beszélünk erről az anyagról, és az emberek azóta is faggatnak róla a különböző netes fórumokon. De hát akkor a zenekar feloszlott, én pedig úgy gondoltam, amikor négy és fél évvel ezelőtt ismét összeálltunk, hogy ezzel a projekttel kezdünk majd. De aztán végül először az összefoglaló Telephantasm válogatás jött, meg egy élő lemez, aztán a King Animal, és persze a turnék, amik azóta is tartanak. De előbb-utóbb mindenképpen összegyűjtjük a B-oldalakat meg a ritkaságokat is egy különálló lemezre.”

Az új Superunknown kiadás egyébként 5700 példányban ment el az első héten az Egyesült Államokban, amivel a Billboard-lista 51. helyéig jutott.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.