Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgasd meg a Headcat első felvételét David Vincenttel!

Nemrég jelentették be, hogy David Vincent, a Morbid Angel volt énekes/basszusgitárosa lett a Headcat új frontembere. A trió most közzétette az első szerzeményt az új felállásban.

0507headcat

Lemmy 2015-ös halálával úgy tűnhetett, vége a The Head Cat projektnek is, ahol a Motörhead frontembere a The Stray Catsből ismert Slim Jim Phantom dobossal és Danny B. Harvey gitárossal zenélt együtt, ám a rockabillys, hagyományos rock’n’rollos formáció most újjáledt. Az innentől Headcatként futó trió új frontembere David Vincent, a Morbid Angel volt énekes/basszere lett, aki az utóbbi időszakban elsősorban countrys szólóvonalon mozog, bár egy I Am Morbid nevű haknicsapatot is üzemeltet Tim Yeunggal, ahol kizárólag volt bandájuk dalaiból válogatnak. „David erőteljes baritonja és mennydörgő basszusjátéka tökéletesen passzol Danny B. gitárjátékához és Slim Jim dobolásához. Más, mint Lemmy volt, de hű a Headcat elképzeléseihez és irányvonalához. Rockabilly és death metal? Nos, ahogy Lemmy Kilmister, Danny B., Slim Jim és a rajongóink mindig is mondták, ez az összes rock’n’roll!”, mondja a zenekar.

Az új felállású Headcat nyáron már koncertezni fog, bár azt egyelőre nem tudni, lehet-e folytatása a legutóbbi lemeznek, a 2011-es Walk The Walk... Talk The Talknak Vincenttel. Az új felállás első felvétele mindenesetre elkészült, és az ősrégi country/folk-téma, a T For Texas Headcat-féle változatát máris meg lehet hallgatni. David és az I Am Morbid május 31-én Magyarországon, a Dürer Kertben játszik a Necrophagia társaságában. További részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.