Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgasd meg a Bodor Máté-féle All But One első nagylemezét!

0203allbutoneSquare One címmel, április végén jelent meg meg a Lifeforce gondozásában az All But One első lemeze. A zenekar alapítója és gitárosa a Leander Killsből, a Wisdomból és az Alestormból ismert Bodor Máté, és most a teljes lemez meghallgatható.

A Trivium, a Heaven Shall Burn, a Caliban vagy az Omnium Gatherum ős-istállójaként ismert, német Lifeforce-hoz igazolt az All But One, akiknek április végén jött ki az első nagylemezük. A zenekart 2014-ben Bodor Máté (Alestorm, Leander Kills, ex-Wisdom) álmodta meg, majd kamaszkori legjobb barátjának, Lerch Péternek mutatta meg az első demókat, akinek annyira megtetszettek a dalok, hogy Máté elhatározta: lemezzé formálja megannyi ötletét. A lemez írása közben fogant meg a gondolat, hogy nemzetközi színvonalú zenekar létrehozása a cél, ebből kifolyólag esett a választás külföldi zenészekre.

Elsőként Alapi Károly került a zenekarba, aki Belgiumban nőtt fel francia anyanyelvűként, ezért a közös nyelv vele – mint a többiekkel is később – az angol lett. Ezek után Christian Bass (Heaven Shall Burn) került képbe, aki nemzetközi szinten elismert dobos, megannyi turnén, fesztiválon zenélt, így azon túl, hogy egy németországi stúdióban feldobolta a lemezt, rengeteg jó tanáccsal segíti a zenekart. Máté közben felvette a kapcsolatot régi barátjával, Joeseph Carter-Hawkinssel, akivel még a londoni ICPM (The Institute of Contemporary Music Performance) zenei főiskola gitárszakán ismerkedett meg, és megkérdezte, hogy vállalná-e az énekesi pozíciót. Mivel ő is egyből beleszeretett a dalokba, miután megírta az énektémákat, felénekelte régi barátjánál, a SiKthből jól ismert Justin Hillnél, aki később a lemez masztereit is készítette.

A zenekar az utóbbi időben két dalhoz készített klipeket, de nyárra terveznek egy harmadikat is megjelentetni. A lemez alább teljes egészében meghallgatható, illetve megtekinthető egy dal élőben is a zenekar eddigi első és egyetlen koncertjéről, ahol Jankai Valentin segítette ki őket a dobok mögött. Máté nemrég a Shock!-nak adott nagyinterjúját itt olvashatod.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.