Shock!

október 21.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

„Hallani a lemezen David Bowie, a Zeppelin, a Sabbath és természetesen a Purple hatásait”

Walk The Earth címmel, október 20-án kerül a boltokba a Europe új lemeze. Az albumról most meghallgatható a második hivatalosan közzétett szám, az Election Day is.

0902europe

Londonban vette fel új lemezét a Europe, akik ismét Dave Cobb producerrel dolgoztak, akárcsak a 2015-ös War Of Kingsen. „Szerintem még jobban összeállt a kép, mint legutóbb”, mondta az albumról pár héttel ezelőtt Ian Haugland dobos. „Már könnyebben dolgoztunk együtt Dave-vel is, hiszen tudjuk az előző lemez idejéből, hogyan dolgozik, így azonnal csapatnak éreztük magunkat együtt. Már a stúdióba bevonulva is tudtuk, hogy erős dalötletek gyűltek össze, ám még ennél is jobb érzésekkel távoztunk a munka végeztével. A felvételekkel tényleg a következő szintre juttattuk a nótákat, szóval mind nagyon izgatottan várjuk a megjelenést.”

A Walk The Earth a zenekar saját Hell & Back kiadója és a Silver Lining Music gondozásában jelenik meg, természetesen nem kanyarodik vissza a The Final Countdown könnyedebb irányvonalához, hanem a Europe-tól a 21. században megszokott fajsúlyos, old school hard rockot rejti majd. „Sok rejlik a dalokban a ’70-es évekbeli gyökereinkből. Szerintem hallani David Bowie, a Led Zeppelin, a Black Sabbath és természetesen a Deep Purple hatásait, vagyis mindazokat, akiken felnőttünk. Ez már eleve jó keverék, de ennek az anyagnak szilárdabb gerince, erőteljesebb arculata van. A War Of Kingsen is szerepelt egy csomó jó nóta, de ez még összeszedettebb. A hangzása pedig melegebb, analógabb jellegű, és ezt nagyon szeretjük.”

europe_cAz album dallistája az alábbi lesz:

01. Walk The Earth
02. The Siege
03. Kingdom United
04. Pictures
05. Election Day
06. Wolves
07. GTO
08. Haze
09. Whenever You're Ready
10. Turn To Dust

Az elsőként bemutatott címadó szám után most az Election Day dalt is meg lehet hallgatni. Joey Tempesték ősszel Alice Cooper vendégeként koncerteznek Európában, és ugyan magyar koncert nem várható, november 27-én, a bécsi Stadthallében meg lehet nézni a kiváló összeállítást. Részletek itt.

Címkék:

 
FacebookGoogle bookmarkMyspace bookmarkIWIWSatartlapDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Legfrissebb galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.