Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Háború és erőszak elleni nyilatkozatnak szántuk a dalt”

Sárkányok földje címen mutatott be új dalt a Mobilmánia. A zenekar januárban nagyszabású kettős koncertet ad az új Barba Negrában.

1025mm

Vadonatúj dallal és klippel jelentkezett a Mobilmánia. Zeffer Andrásék szövegileg Horváth Attila által jegyzett, Sárkányok földje című szerzeménye egyfajta állásfoglalás a világban jelenleg zajló, de a múltban is szinte állandóan jelenlévő negatív eseményekkel kapcsolatban. „Lassan egy éve megírtuk már ezt a dalt, koncerteken néha többször elő is vettük – mondja a zenekarvezető. – A világban zajló eseményekre próbálunk vele reflektálni. Mi ezt egy abszolút háború és erőszak elleni nyilatkozatnak szántuk, mert a nyugalom és a béke megteremtése a legfontosabb a földön. A klipben igyekeztünk a minden korban jelenlévő háborút megjeleníteni egy folyamatosan haladó katonával, aki a végén csak rájön arra, hogy teljesen felesleges a küzdelem, az élet lényege a szeretet és a békesség. Mivel én a zeneszerző vagyok, a szöveget csak saját magam részéről tudom értelmezni. A dal szövegét Horváth Attila barátom írta, akivel a művészetről, a rock'n'rollról alkotott véleményünk megegyezik, ugyanakkor politikai, vallási nézeteink sokban különböznek, de abban biztosan egyetértünk, hogy az agresszió semmire sem lehet megoldás. Attila dalszövegei azért is zseniálisak, mert ugyan utat mutat, de nem erőszakol rád semmit. Meghagyja, hogy a hallgató saját életére formálhassa a dalt. Így a Sárkányok földje véleményem szerint nem csak az örökös, értelmetlen háborúkról szól, mert lehet a sárkányok földje egy család is, ahol erőszak, agresszió, vagy lelki terror teszi pokollá az életet, de lehet a sárkányok földje azokban az emberekben is, akik szenvedélybetegek, és ettől nem tudnak szabadulni. Remélem, ezek mindannyian el tudnak oda jutni, ahogy a dalszöveg végén is szól: eljött a pont: most elég!"

A zenekar idén már nem játszik élőben, de január 13-án és 14-én egy dupla koncertet adunk a nemrég megnyitott Barba Negra Red Stage-en. A pénteki napon csak régi P. Mobil-dalokat, szombaton a 2008 óta készült Mobilmánia-szerzeményeket játsszák majd, méghozzá mindkét este kétórás időkeretben, eltérő színpadképpel. „Ehhez az eseményhez időzítve szeretnénk megjelentetni a tavalyi Arénás koncertünk DVD változatát. És ha még egy picit előre tekintünk, elárulom, hogy 2023-ban érkezik majd egy új Mobilmánia-sorlemez, és ehhez kapcsolódó bejelentés, hogy január 1-től Szijártó Zsolt is a zenekar tagja, tehát visszaáll a kétgitáros felállás, így az új albumot is vele készítjük majd el. Valamint év végén újra az Arénába megyünk – legalábbis így szeretnénk."

Részletek a két koncertről itt és itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.