Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ha valami nekem vörös volt, azt Rex biztosan kéknek látta”

Július 19-én jelenik meg a dallasi Arms Of The Sun első nagylemeze. Mint emlékezetes, ez az a csapat, amelynek beindításában Rex Brown is aktívan szerepet játszott, majd idén év elején faképnél hagyta őket. A banda tagjai saját bevallásuk szerint megértették az azóta már a Downból is kikerült basszusgitáros döntését.

A Lance Harvill gitáros/énekes, Ben Bunker gitáros és John Luke Hébert dobos felállású Arms Of The Sun tavaly kapott először nagy nyilvánosságot, amikor Rex a banda arcaként számos nyilatkozatban népszerűsítette a Panteránál és a Downnál jóval könnyedebb hard rock zenében utazó formációt. A basszer idén februárban aztán különösebben részletezett indoklás nélkül hagyta ott társait kreatív és üzleti ellentétek miatt.

„Rex továbbra is nagyon jó barátom, de ha azt mondom valamire, hogy vörös, ő biztosan kéknek látja", magyarázta a szakítást Harvill. „Ettől persze egyikünk sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Maguk a dalok jóval azelőtt készültek, hogy ő csatlakozott volna a zenekarhoz, így kissé problémássá vált számomra, amikor nem hozhattam végleges döntéseket bizonyos kreatív kérdésekben. Persze mindez érthető: adott egy banda, benne egy rocksztárral, aki már megszerezte a maga csíkjait, és megvan az a hozzáállása is, ami ezzel jár. Emellett pedig adott egy mániákus dalszerző az én személyemben, aki sok mindenben hajlandó sodródni az árral, de amikor a művészi oldalra terelődik a szó, illetve arra, mi hogyan készül és hogyan kell eladni, megmondja a véleményét. Haverokként jól kijöttünk, de teljesen eltérő elképzeléseink voltak arról, merre is kellene tartania az Arms Of The Sunnak."

Az Arms Of The Sun bemutatkozó lemezén ettől még természetesen hallhatjuk majd Rex basszusjátékát, a producer pedig maga Terry Date volt, aki Brown jelenléte nélkül aligha vett volna részt egy tökismeretlen texasi csapat bemutatkozásán. Így aztán biztos, hogy sokan meghallgatják majd a lemezt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.