Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ha nincs bendzsód meg szakállad, az amerikai rádiók nem fognak adásba tenni”

Ugyan már korábban is pedzegették, most még egyértelműbben kimondta a Mötley Crüe, miért nem akarnak új nagylemezt készíteni a búcsúturnéval egyidejűleg: mert egyszerűen nem éri meg… A lehetőséget ugyanakkor kategorikusan egyikük sem zárta ki.

„Írtunk pár dalt, ez tény”, szögezte le Nikki Sixx a Classic Rocknak. „És ezt most nehéz lesz kimondanom, és talán még nehezebb megemésztenie annak, aki hallja: kilenc hónapot töltesz egy lemez elkészítésével, és belefektetsz rengeteg munkát a felvételekbe, a keverésbe, a maszterelésbe, aztán megjelenteted, és süket fülekre talál. Az amerikai rádiók kibaszott mereven működnek: ha nincs bendzsód meg szakállad, nem fognak adásba tenni. Ha a karriered azon stádiumában vagy, mint mi, nem játszanak a kortárs rockzenéket adó rádiókon, ha pedig több mint tizenöt éve jelen vagy, már klasszikus rocknak minősülsz, a klasszikus rockban utazó rádiók viszont nem adnak új zenéket. És ilyenkor az ember csak annyit tud mondani: baszd meg, haver, ez kurva szar így… Hiszek benne, hogy kevesebb zenét könnyebb több emberhez eljuttatni különböző más formátumokban, akár filmekről, szponzorációs megállapodásokról, vagy integrált marketinges megoldásokról van szó más típusú cégekkel, akik fel akarják használni a dalodat ahhoz, hogy emberek tízmillióit szólítsák meg. Szívesebben dolgozom két dalon ilyen tervek szerint, mintsem, hogy írjak tizenegyet, ami aztán csak 100 ezer hallgatóhoz jut el…”

Mick Mars gitáros az Artisannak szintén nem tartotta valószínűnek, hogy lesz következő Mötley lemez. „Nem hinném. Most erre a nagy, utolsó turnéra szeretnénk koncentrálni. Lehet, hogy retardált vagyok, vagy valami ilyesmi, de én tényleg sokat akarok belefeccölni ebbe a koncertsorozatba.”

A Mötley Crüe utolsó lemeze, a 2008-as Saints Of Los Angeles nem egészen 300 ezer példányban kelt el az Egyesült Államokban, ami a mai viszonyok között nem rossz, viszont a Nikki Sixx-féle Sixx: A.M. 2007-es The Heroin Diaries Soundtrack című első lemeze a maga több mint 350 ezres eladásával felette maradt.

 

Hozzászólások 

 
+3 #6 necromedve 2014-02-13 12:29
Egy valagnyi zenekar van, akinek az életben nem volt, nem is lesz esélye bekerülni az egyik rádióba se, aztán mégis zenélnek, még lemezeket is készítenek.
Idézet
 
 
+7 #5 steew 2014-02-12 15:28
Semmilyen fajta zene nem arról szól, hogy bedugod a gitárod és felrántasz egy lemezt. Ez azért egy kicsit több munkát kíván. Ha így működne minden hülye lemezeket gyártana ész nélkül. A Kiss nek azért sikerült mert évek óta megvoltak a dalok és azt csak föl köllött nyomni. A legtöbb munka a dal írásban a keverésben hangszerelésben van. Feljátszani fel lehet hamar, de megszólaltatni már egy kicsit nehezebb. Ezen kívül egyetértek a Sixx-el. A rádiók kizárólag megfizetett előadókat nyomnak - azaz ha befizeted magad játszanak, ha nem akkor nem.A STP meg úgy van nyomva mint a Nirvana annak idején mert ki kell belőle szedni még némi pénzt, ugyanígy a Metallicával is ez a helyzet. Ötlet már niuncs zenélni nem tudnak, de minden nap van egy hír. Na ennek már semmi értelme nincs. Ezen kívül meg mindenki mindenhez ingyen akar hozzájutni, majd még van arca kritizálni is. Na ez a bosszantó. Meg kell próbálni írni egy dalt, fel venni majd eljuttatni a hallgatókhoz, ha ez sikerült akkor lehet beszólni bárkinek is.
Idézet
 
 
+6 #4 Draveczki-Ury Ádám 2014-02-12 14:04
Idézet - svac:
meg hogy főleg nincs már semmilyen ötlet... !

Azért az utolsó Mötley eléggé rendben volt. Sőt. Én a mai napig rendszeresen hallgatom.
Idézet
 
 
+6 #3 Metal 2014-02-12 13:49
"ha nincs bendzsód meg szakállad, nem fognak adásba tenni."
Ez nem igaz. Tobbszor is hallottam pl. az uj stone temple pilotsot New Yorkban tavaly nyaron. (Out of time).
Van azert ott par rock radio, ha itt elne, nem sirna a szaja, ha visszamehetne. :D
Ettol fuggetlenul nagyon varom az uj dalokat, a Saints Of L.A lemez egesz jo lett..
Idézet
 
 
+6 #2 bogar 2014-02-12 13:14
Idézet - svac:
jajaja, hát persze...
mert 9 hónap kell még egy pornó film forgatásra közben a stúdióban, meg még megházasodni ÉS elválni a Pamela Anderson-al / tól, mert 15 kg kokain, mert 10k liter Jack Daniel's
hát így nem tér vissza a pénz

meg hogy főleg nincs már semmilyen ötlet... !


:-)

Anno a KISS 9 hónap alatt megírt felvett és megjelentetett két lemezt és azokon olyan dalok voltam, mint a Detroit Rock City meg a Deuce. Tudom, hogy azok más idők voltak, de ez a fajta rockzene nem arról szól, hogy bedugod a gitárodat és feelingből felrántasz egy lemezt?
Idézet
 
 
+6 #1 svac 2014-02-12 11:35
jajaja, hát persze...
mert 9 hónap kell még egy pornó film forgatásra közben a stúdióban, meg még megházasodni ÉS elválni a Pamela Anderson-al / tól, mert 15 kg kokain, mert 10k liter Jack Daniel's
hát így nem tér vissza a pénz

meg hogy főleg nincs már semmilyen ötlet... !
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.