Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ha azt kérdezed, lesz-e ismét hatalmas a metal, igen a válaszom”

0122mmGyakran elhangzik, hogy a metal jelenleg válságos időket él, hiányoznak a színtérről az igazán nagy újdonságok, az igazán izgalmas zenekarok, a következő generáció headlinerei. Mark Morton, a Lamb Of God gitárosa szerint ezzel együtt sincs ok aggodalomra, simán csak egy hullámvölgyben járunk a szokásos ciklikus fejlődés során.

„43 éves vagyok, 12-13 éves korom óta játszom különböző zenekarokban, szóval tényleg minden lehetséges fázist átéltem, amiken egy zenekar csak keresztül haladhat", fejtegette Morton az AXS-nek, amikor arról kérdezték, szerinte lehet-e még valaha olyan népszerű a metal, mint a '90-es évek legelején, a Metallica fekete albumának világméretű sikere idején. „Játszottam stadionokban, és játszottam pinceklubokban is, ahová éveken át három fizetővendég tévedt le. A zene szakaszosan működik: ha úgy tetszik, trendekben, hullámokban halad előre. Mivel a metal egyes alzsánerei, kategóriái nagyon specializáltak, ez szerintem eléggé megosztó volt az egész stílusra nézve is. Persze egyben izgalmas is, hiszen az emberek a műfaj rengeteg különféle arcát ismerhetik meg. A Deafheaven például, akik most is velünk turnéznak, sok tekintetben black metal, de van a zenéjükben egy majdhogynem indie rockos íz is. Szuper-eredeti és nagyon kreatív, imádom őket. Aztán ott van a progresszív színtér is, ami tényleg baromi erős most: az Animals As Leaders, a Between The Buried And Me, és ezek a baromi technikás, jazzhatású cuccok. Ezeknek a különböző alkategóriáknak a megerősödése eléggé töredezetté tették a heavy metalt, ha az összképet nézzük, de ettől tudnak beszivárogni a műfajba az új hatások, az új elemek. És ha az egész ismét egybeforr, akkor sokkal színesebb, változatosabb lesz, legalábbis én így gondolom."

Morton szerint lesznek még a mostaninál jobb idők is a súlyos zenék számára. „Szerintem most egy kicsit még inkább összemegy a dolog, aztán megint nőni kezd. Szóval ha azt kérdezed, lesz-e ismét hatalmas a metal, igen a válaszom. Mint ahogy a punk is visszatér majd."

A Lamb Of God jelenleg az Anthraxszel turnézik a tengerentúlon, alább meg is tekinthető, amint közösen játszanak egy örökbecsű S.O.D.-alapművet Atlantában a Speak English Or Die lemezről.

 

Hozzászólások 

 
+14 #1 Tom 2016-01-24 14:20
Szerintem is jó helyen tapogatózik, a szétaprózódott színtér nagyban felelős azért, hogy nincsenek nagy sztárok.
Amikor a csúcson volt a műfaj, a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején, sokkal egységesebb volt, kevesebb irányzat volt.
Ma, a modern technika révén sokan tudnak élvezhető lemezeket készíteni, ezt az internet segítségével sokan el is tudják juttatni az emberekhez. Így mindenki megtalálja a neki tetszőt.
Egyrészről kár a nagy nevek eltűnéséért, másrészt meg jó, hogy nem csak néhány zenekar van, amelyek közül tudsz választani
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.