Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gyorsabb lesz az új Clutch az Earth Rockernél, de hasonlóan fogós

0313clutchMég idén megjelenik a marylandi Clutch új albuma. A zenekar ezúttal nem ígér különösebb változásokat a markáns saját stíluson belül, a legutóbb olyannyira tökéletesen eltalált arányok valószínűleg megmaradnak.

„Semmi olyasmi nem lesz az új lemezen, ami kilógna a Clutch általános kánonjából”, jellemezte a készülő dalokat a Pollstarnak Neil Fallon énekes. „Ezek a dalok szerintem annyira hamar íródtak az Earth Rocker után, hogy eleve sok bennük a közös. Talán ez a mostani album kicsit gyorsabb, de szövegileg például szerintem ugyanaz a humorérzék jellemzi, mint az előzőt. És persze ezek a számok is nagyon fogósak. De őszintén szólva nehezen tudok róluk sokat mondani, mert még a munka kellős közepén járunk, különböző keveréseket hallgatunk, meg ilyenek. Szerintem a legőszintébb rock-érzésvilágunk újabb adagja lesz ez a lemez.”

Fallon az interjúban elismerte: noha nagyon természetesen tudnak együtt dolgozni, a zenekarnak évről évre nehezebb valami igazán érdekessel előrukkolnia. „Kicsit talán bonyolultabb ez a folyamat. Ami engem illet, kifejezett kihívást jelent például, hogy kielégítsem az újdonság iránti alkotási vágyaimat, miközben persze nem szabad megtagadni az elsőszámú erősségeidet sem… Nagyon könnyen írunk együtt, mert alaposan ismerjük egymást. De ebben éppen az a veszélyes, hogy ha valami könnyen megy, az önelégültséghez vezethet… Olyan ez, mint bármilyen más művészeti ág esetében: bizonyos időszakokban nagyon termékeny vagy, máskor meg azt mondod, oké, akkor most ezt egy kicsit fel kell függeszteni…”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.