Shock!

július 05.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Guns N’ Roses: holnap? Január 5-én? 2017-ben?

1203gnrMár-már a Guns N’ Roses kaotikus hőskorát idézi az az egymással ellentétes híreket feldobó, kibogozhatatlan információáramlás, amely a nemzetközi médiában hömpölyög a zenekar valószínűsített jövő évi újjáalakuló turnéja kapcsán. Egyes hírek szerint már holnap bejelentik a klasszikus felállás első 2016-os fesztiválfellépését, mások szerint a turnéra egészen 2017-ig várni kell.

Teljesen ellentmondásos információk töltik meg a lapokat és portálokat a Guns N’ Roses régi felállásának mindenki által rebesgetett újjáalakulása vonatkozásában. A legkonkrétabb információkkal a Bristol Post állt elő, akik szerint már holnap reggel bejelentik a zenekar első 2016-os fellépését, amely az angliai Reading Fesztiválon lenne, és ezzel párhuzamosan Leedsben is lesz egy bulijuk. A lap szerint a koncerteken az eredeti, Appetite For Destructiont elkészítő ötös játszana, azaz W. Axl Rose énekes, Slash és Izzy Stradlin gitárosok, Duff McKagan basszer, illetve Steven Adler dobos.

Nem eszik ilyen forrón a kását a szintén brit Loaded szerint, akik ezzel szemben úgy tudják: a zenekar két csillagászati összegű ajánlattal is szemezett két másik angol fesztiválra, a Wight-szigeti fesztre, illetve a doningtoni Downloadra, de végül leszavazták ezeket. Ennek oka a portál szerint annyi, hogy a Guns végül úgy döntött, elhalasztják a reuniont 2017-re, az Appetite megjelenésének harmincadik évfordulójára, és addig mind Axl, mind Slash letudja egyéb kötelezettségeit, előbbi a modernkori GN’R-rel, utóbbi pedig Myles Kennedyvel és nemrég Budapestet is megjárt szólócsapatával. E források szerint Axl jövőre azokkal a zenészekkel tervez megmozdulásokat, akikkel az utóbbi években vitte a zenekart – ez már csak azért is érdekes, mert innen ugye hárman is leléceltek az elmúlt hetekben, eltűnt a fedélzetről két gitáros, DJ Ashba és Bumblefoot, illetve Tommy Stinson basszer is.

Hogy még átláthatatlanabb legyen a helyzet, a MyGNR fórumon – természetesen a zenekarhoz közeli, illetve zeneipari forrásokra hivatkozva – olyan információk jelentek meg, amelyek szerint mindenképpen lesz turné jövőre, és már csak azon megy a huzavona, hogy fellép-e a Guns az egyik legrangosabb amerikai fesztiválon, a kaliforniai Coachellán. A zenekar állítólag mindenképpen játszani szeretne a rendezvényen, amivel nem kicsit felbosszantották az amerikai Live Nationt, az AEG-t és a Ticketmastert, ezek a cégek ugyanis szívük szerint már bejelentenék az önálló koncertsorozatot, és megszórnák jegyekkel a karácsonyi piacot. A Coachella azonban csak január 5-én teríti ki a lapokat, és ha ott is játszik a Guns, meg kell várniuk a bejelentéssel az övékét. Arról itt nem szól a fáma, milyen felállásról lenne szó, de többen az általunk is körbejárt, Axl / Slash / Duff / Dizzy Reed / Richard Fortus / Frank Ferrer összeállítású, régi-új GN’R-mutáns felbukkanását valószínűsítik, nem pedig az 1987-es vagy a '90-es évek elején aktív Gunsot Matt Sorummal, illetve Gilby Clarke-kal.

Akármelyik forgatókönyv is valósul meg a fentiek közül, valami bizonyosan történik a banda környékén: az elmúlt hetek eseményei mellett az is elég ékesen tanúskodik a manőverekről, hogy Slash és Duff McKagan egyetlen konkrét szóval sem cáfolta az augusztus vége óta terjedő pletykákat, pedig egyikük sem arról híres, hogy mellébeszélnének. Emellett a Guns N’ Roses az elmúlt hetekben számos klasszikus érás merch-cuccot dobott ismét piacra, ami szintén árulkodó jel lehet…

 

Hozzászólások 

 
+1 #5 Draveczki-Ury Ádám 2015-12-04 15:52
Idézet - a75:
Már ma van és még mindig semmi hír!
Belehalok az izgalomba...

Mert Chilit jelentettek be Readingbe, nem Gunsot. :)
Idézet
 
 
-2 #4 a75 2015-12-04 15:05
Már ma van és még mindig semmi hír!
Belehalok az izgalomba...
Idézet
 
 
-3 #3 Venomádi 2015-12-04 10:06
Nem kell ehhez katonának lenni, csak a moszat értelmi szintjét meghaladni. :)
Idézet
 
 
+12 #2 acekijárat 2015-12-03 16:58
Idézet - Venomádi:
Ez a szitu, hogy bejelentik, hogy holnap bejelentik. Akkor miért nem jelentik be holnap egyből?

Látszik nem voltál katona :)

"Kérek engedélyt, hogy engedélyt kérjek" :)
Idézet
 
 
+11 #1 Venomádi 2015-12-03 12:42
Ez a szitu, hogy bejelentik, hogy holnap bejelentik. Akkor miért nem jelentik be holnap egyből?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.