Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Guns N' Roses: a dobosok akcióra készen állnak

Érezhetően fokozódik a csodavárás az április 14-ei Rock And Roll Hall Of Fame beiktatógála közeledtével, főleg, miután a W. Axl Rose-hoz közeli táborból is olyan hírek érkeztek: az énekes ott lesz a jeles eseményen, ezáltal pedig 1990 óta először ismét egy színpadon állhat minden idők egyik legnagyobb rockbandájának eredeti felállása. A sajtó természetesen a későbbi Guns tagokat is folyamatosan arról faggatja, mit tudnak...

„Állandóan mindenki erről kérdezget, pedig engem kellene utolsónak", válaszolta Matt Sorum (a képen Slash társaságában) a Las Vegas-i KOMP 92.3 rádióállomásnak a Guns N' Roses Rock And Roll Hall Of Fame beiktatásáról érdeklődő kérdésére. „Én voltam a csóka, aki elég szerencsés volt ahhoz, hogy bekerülhetett a Guns N' Rosesba, de leginkább az volt a szerepem, hogy aládolgoztam a többieknek. A zenekar Axl Rose-t, Slasht, Duff McKagant és Izzy Stradlint jelentette. Tagja voltam a csapatnak? Nyilván. De amikor zenekari döntésekre került sor, mindig én hallottam róluk utolsóként. Így aztán amikor nekem szegezik a kérdést, mindig őszintén azt válaszolom: fogalmam sincs, mi fog történni. Ha az a kérdés, én ott leszek-e készen bármire, amire csak történhet, igen a válaszom."

Matt mindehhez hozzátette: igazából ő is az eredeti felállás összeállására várna, Steven Adlerrel a dobok mögött. „Remekül kijövünk Stevennel, ami tök jó, mert évekig kicsit olyan volt a viszonyunk, mintha én lennék az arc, aki dugja az ex-csaját, már ha érted, mire gondolok... És az ilyen csávót akkor sem bírod, ha egyébként nem is ismered, mert dühítő és kellemetlen a szituáció. Aztán miután megismert, rájött, hogy nem akartam vele soha kicseszni, és ha nem engem vesznek be a helyére, akkor jött volna valaki más. Szerintem az eredeti GN'R felállás rajongóinak is így érdemes nézniük a szituációt. Sok-sok év és gyógyulás után maga Steven is elfogadta a helyzetet. Én pedig mindig is támogattam őt, és a sajtóban is sokszor elmondtam: ha egyszer összeállna a régi Guns N' Roses, az lenne az igazi, ha én játszanám a Use Your Illusion érás dolgokat, ő pedig az Appetite For Destruction korszakos nótákat. Mindez baromira nem a pénzről szól – nem akarom pontosan elmondani, milyen összegeket ajánlanak a zenekarnak, de annyit pontosan tudok, hogy dollár multi-multimilliókról van szó. Ha felkérnének, alighanem mindenképpen igent mondanék. De Steven megelőz engem a sorban. A Rock And Roll Hall Of Fame-re pedig együtt megyünk majd, megbeszéltük, hogy ott találkozunk."

Sorum és két egykori gunsos kollégája, Duff McKagan és Gilby Clarke áprilisban és májusban a Rock'N'Roll Allstars projekttel turnéznak majd Közép- és Dél-Amerikában.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.