Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Guns N’ Roses 2016: „Izzy biztosan részt vesz a dologban”

0211izzyIzzy Stradlin a legfrissebb pletykák szerint mindenképpen csatlakozik a régi tagokkal újraaktivizálódó Guns N' Roseshoz, de semmiképpen sem állandó jelleggel. Korábban a zenekar volt menedzsere, Alan Niven azt nyilatkozta, hogy tudomása szerint a gitáros dalokat is írt régi zenésztársaival.

A The Pulse Of Radión megjelent legfrissebb információk szerint Izzy Stradlin biztosan nem vesz majd részt állandó jelleggel a Guns N' Roses jövőbeli tevékenységében, de bizonyos keretek között ő is elkötelezte magát az ügy mellett. Ezeket a híreket most éppen Eddie Money, az ismert gitáros/dalszerző dobta be a nagy körforgásba, aki régóta jó viszonyt ápol a zenekarral. „Izzy biztosan részt vesz a dologban", állítja Money. „A forrásom semmit sem mondott Matt Sorumról, viszont szerinte még mindig tárgyalnak arról is, hogy valahogy Steven Adlert is bevonják a turnéba bizonyos szinten. Amennyire tudom, Izzy nem játszik majd teljes koncerteket, Steven pedig nem próbál velük, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen kirekesztették az ügyből."

Egyelőre ugyanakkor nem tudni, mit jelent mindez pontosan: kiszivárgott információk szerint Izzy a zenekar első két hivatalos koncertjén biztosan ott lesz április 8-9-én Las Vegasban, a további bejelentett fellépések – két coachellás koncert, illetve két mexikóvárosi buli április 18-19-én – esetében azonban még nem tudni, tiszteletét teszi-e rajtuk vagy sem. Mindez egyébként nagyjából rímel arra, amit Stradlin az utóbbi bő másfél évtizedben csinált, hiszen számos alkalommal felbukkant vendégként a W. Axl Rose vezette, modernizált Guns N' Roses koncertjein, ha éppen úgy tartotta kedve.

Hogy ne essenek bele ugyanabba a csapdába, mint a '90-es évek elején, a zenekar tagjai elég alaposan bebiztosították magukat a hátteret tekintve is: az új Guns ügyeit egy viszonylag méretes menedzsment viszi, amelyben külön-külön ember hivatott képviselni Axl Rose, Slash és Duff McKagan érdekeit. Mint arról mi is többször beszámoltunk, rajtuk kívül a The Dead Daisies sorait nemrég elhagyó Dizzy Reed – Richard Fortus páros, Frank Ferrer, illetve Chris Pitman részvétele is gyakorlatilag biztosra vehető a koncerteken. Ami a rebesgetett turnét illeti, megerősített információkkal továbbra sem szolgálhatunk, de a zenekar állítólag Észak-Amerikában mozog majd májustól egészen őszig, majd októbertől decemberig Dél-Amerika következhet viszonylag nagy méretekben, kizárólag futballstadionokban, hat brazil, két argentin, illetve egy-egy kolumbiai és chilei fellépéssel. Európáról egyelőre nem szól a fáma, de a legnagyobb fesztiválok headlineri pozíciói már többnyire ismertek, így elképzelhető, hogy az öreg kontinensnek 2017-ig várnia kell a Guns N' Rosesra.

A témában írt jegyzetünket itt olvashatod.

 

Hozzászólások 

 
#28 trollmagnet 2016-02-21 20:11
Ki nem szarja le a többi zenekart? ez a hír nem róluk szól....
Ráadásul szánalmas, hogy az egyik tábor az ezer éves nyugatmajmoló ősrockzenekarok kal példálózik magyar oldalon a másik tábor meg az új rockzenekarokat akarja miközben azok ugyanúgy lassan poprock-ot játszanak...
mindenki hallgasson azt amit akar
Aki meg GNR rajongó az élvezze a nosztalgiát és az esetlegesen megjelenő új dalokat :)

Ha igazak a legújabb pletykák lesznek új számok is Izzyvel, szóval ez még jól is elsülhet
Idézet
 
 
#27 Jézus 2016-02-13 19:10
Amúgy magyar fronton is vannak olyan országszerte (és még azon is túl) híres zenekarok és személyiségek, akik pártolják, segítik a feltörekvő zenekarokat, és köcsög, maguknakvalók is vannak.
Előbbire kitűnő példa Moby Dick és Smici, aki, amikor lehetősége van, segíti a fiatal zenekarokat, ahogyan csak tudja, utóbbira pedig Kalapács Józsi, aki (egy csóró metalzenekarhoz képest nem kevés) pénzt kér el, hogy vele léphessenek fel egy színpadon, bármilyen rendezvényről legyen is szó, bármennyi fiatal zenekar is lépjen fel azon a színpadon aznap este.
Tehát nincs fekete és fehér, csak sajnos nálunk csak ezt ismerik az emberek nemcsak a zenében, hanem az élet minden területén, azért is tartunk ott sok szempontból ott ahol.
Idézet
 
 
+4 #26 sanyi 2016-02-13 13:53
A kommentek alapján nem is gondolná az ember, hogy ez egy GNR cikk. :D
Idézet
 
 
+4 #25 Svet 2016-02-12 19:46
Idézet - Tulus:
Majd 10 év múla meglátjuk, hogy melyikünknek lesz igaza :-)

Egyébként jogos a felvetésed pl. a Bulletet illetően, meg néhány 90-es évek vége óta zenélő zenekart illetően, viszont abban biztos vagyok, hogy a most felfutni igyekvő, hasonló stílusban mozgó zenekarok nem sokáig fogják gazdagítani a metalcore színteret.
Egyébként nem is rád gondoltam, hogy lemínuszolnál, hanem úgy általában a nagytöbbségre, meg a mínuszoló trollokra.
De ha nekik ettől jobb az életük, akkor hajrá.


Az a vicces ebben hogy azok amikről beszéltünk a Bulleten kívül már rég nem is metalcore-t játszanak. :D
Az Avenged Sevenfoldnak max. az első két lemeze volt az, de inkább csak az első. Az 5FDP meg inkább Nu Metal volt az elején mint Metalcore. Én inkább az úgynevezett "modern metal" kategóriába sorolnám ezeket. De ez már mindegy.
És most már tényleg kíváncsi leszek rá hogy a végén melyikőnknek lesz igaza. :D
Idézet
 
 
#24 Tulus 2016-02-12 19:21
Majd 10 év múla meglátjuk, hogy melyikünknek lesz igaza :-)

Jogos a felvetésed pl. a Bulletet illetően, meg néhány 90-es évek vége óta zenélő zenekart illetően, viszont abban biztos vagyok, hogy a most felfutni igyekvő, hasonló stílusban mozgó zenekarok nem sokáig fogják gazdagítani a metalcore színteret.
Egyébként nem is rád gondoltam, hogy lemínuszolnál, hanem úgy általában a nagytöbbségre, meg a mínuszoló trollokra.
De ha nekik ettől jobb az életük, akkor hajrá.
Idézet
 
 
+2 #23 Svet 2016-02-12 18:03
Idézet - Tulus:
Jöhetnek a mínuszok.


Nyugi, nem én minuszoltalak le. Tőlem éppenséggel pluszt kaptál mert értelmesen érveltél.
Egy valamibe még mindig muszáj belekötnöm - ezért bocs.
Már miért tűnnének el?
A Bullet kb. 96 vagy 98 óta nyomja már.
A Sevenfold 2001 óta nyomja és egyre csak népszerűbbek. (Ráadásul az ő lemezeik szerintem marha jók, nekem még a sokat köpködött Hail to the King is iszonyatosan bejön)
A Five Finger Death Punch most kapott platinát, úgyhogy ők még legalább 10 évig tuti itt lesznek. :D
Ott van még a Papa Roach, ők is már egy jó 15 éve nyomják és egyre népszerűbbek. (Annak ellenére hogy már kb 7-8 éve ki vannak égve)
Vagy ott van még a Stone Sour, akik habár már 92-ben is léteztek, igazán csak 2002-ben indultak be, és azóta sikerült elérniük hogy Corey Taylort ne mindenki csak a Slipknottal azonosítsa.
Szerintem ezek elég jó előjelek és valahol biztosítják hogy ezek a zenekarok itt lesznek még 20-30 év múlva is.
De ott vannak még azok a sokat gyűlölt bandák, akiket tulajdonképpen én sem igazán csípek, de el kell ismerjem hogy egyre népszerűbbek a tengeren túlon és lassan európában is képesek komolyabb tömegeket megmozgatni. Az olyanokra gondolok mint a Halestorm, ami valószínűleg nem fog úgy eltűnni mint az Evanescence, vagy ott van még a Black Veil Brides, vagy a Shinedown. És mondom, ezeket én nem szeretem, sőt, nem is hallgatom, de egyre több helyen látom a nevüket kiemelve, ráadásul a youtube-os nézettségeik is elég jó arányban állnak a mainstream klippekkel.
Na, de nagyon elkalandoztam már megint, ezért elnézésed is kérem. Csak annyit akartam ebből kihozni hogy szerintem tuti hogy ezek a zenekarok 10 évnél tovább fogják nyomni, és közölük kerül majd ki a következő nagy ágyú aki helyet kap a "nagyok" mellett.
Igazából én szívesebben látnák a nagyok között a Pop Evilt a fentieknél, de mivel ők tök ismeretlenek így esélyük sincs naggyá lenni. :/
Idézet
 
 
+3 #22 Tulus 2016-02-12 17:40
Értem én, hogy mire gondolsz, csak egy valami sántít:

Nem vagyok biztos abban, hogy az általad felsorolt zenekarok itt lesznek még 10 év múlva is.

A Metallica már itt van több, mint 30 éve. És még itt is lesznek egy darabig...

A Sevenfold, az ffdp és a Bullet csupán meglovagolja ezt a metalcore/modern metal hullámot, és esélyes, hogy eltűnnek a balfenéken, miután csillapodik a dolog.

(Ugyanígy volt anno a nu metal hullám is. Minden idióta pöcsnek járt a szája, hogy így Korn, úgy Limp Bizkit, meg Lincsin, meg a Metal halott, aztán tessék, meg lehet nézni, hogy mi van a "nagy, úttörő" nu metal zenekarokkal:
Sehol nincsenek. Illetve a Korn meg a Lincsein ma is vannak, csak éppen csapódnak ide-oda, és semmi értelmeset nem csinálnak mondjuk úgy 10 éve.
Viszont a Metal minden ága népszerűbb, mint valaha.
Szóval akkor... a nyúl baszhatja?)

Viszont velük ellentétben a Metallica stílusteremtő, soha, semmilyen divatot nem követett, és ahogy fentebb írtam, még itt lesznek velünk egy darabig.

Jöhetnek a mínuszok.
Idézet
 
 
+2 #21 Svet 2016-02-12 17:21
Tulus, látom kapásból félre is értetted az egészet. :)
Őszintén? Én a fent említettekből kizárólag a Sevenfoldot bírom és nem istenítem, csak elismerem hogy kurva jók. Ugyanúgy ahogy az 5FDP-t meg a Bulletet is, pedig tőlük szerintem jó ha van 5 szám összesen amit tényleg jónak tartok. De mivel ők az új vonal elitjei, így én bennük látom a következő nagy sztárokat, és most jön az amit eddig is mondtam. 10 év múlva ők egy újabb generációra lesznek hatással, 20 év múlva pedig egy még újabbra. Így ők is több generációra lesznek hatással úgy ahogy a régiek voltak.
És mondjak neked valamit? Amikor még suliba jártam ott tapasztaltam hogy 10-ből 8 kölyök rühelli a Metallicát de a Bulletet bírja. Ez nem elég ahhoz hogy lásd, ezek az arcok lesznek ott még mindig rajongóként 10 év múlva is és ők akkor sem foglak valószínűleg Metallicát hallgatni ha eddig nem tették, de Bulletet igen. Érted már mire gondolok?
Az új generáció totál leszarja az agyonsztárolt Metallicát, meg Guns N Rosest meg Panterát. És én értem is maximálisan őket, mert ezek a zenék úgy igazából a régebbi generációknak szóltak, ők meg már az új generáció nemzedéke ezért őket a régi már nem érdekli csak az újak. Hülyén fogalmaztam meg, de remélem érted mire gondolok.
A Pokolgépet és társait pedig tényleg elismerem "többet tettek le az asztalra" az amcsiknál hisz amerikában senkinek sem sikerült karriert csinálni Dokken és Judas Priest dalok átirataival. :D
(Lady Gagával meg szintén nincs bajom egyébként, sőt, némely dala nekem is bejön)
Idézet
 
 
+2 #20 Tulus 2016-02-12 17:08
Hörgh csak "véletlenül" keveredett a kékosztrigába :D Igen, persze :D

Svet:

Itt most nem arról van szó, hogy "mekkora sztárok", meg "mennyi lemezt adtak el" (szarok rá), hanem arról, hogy adott egy Metallica, egy Depeche Mode, meg mondjuk a Guns, ha már egy róla szóló cikknél vagyunk, szóval arra gondolok, hogy ezek a zenekarok több generációra voltak/vannak/lesznek hatással még évtizedek múlva is.

Az általad oly nagyratartott... Sevenfold, Bullet, FFDP, meg anyám tyúkja zenekarok erre a teljesítményre a büdös életben nem lesznek képesek, mégpedig a következő ok miatt:
Egyszerűen nincs tehetségük ahhoz, hogy olyan minőségű, és olyan hatású zenét írjanak, mint a Queen, a Judas Priest, a Depeche Mode, a Metallica, a Guns, vagy a (régi) U2.

Felőlem beszélhetsz arról, hogy ők az új sztárok ámerikában. És? Kit érdekel?
Ez még nem jelenti azt, hogy jó zenét is játszanak.

Az Omen-t, a Pokolgép-et, meg a Moby Dick-et ne baszogasd. Jóval többet tettek le az asztalra, mint az amerikai új "tehetségek".

Ja, és igen, szeretem Lady Gaga lemezeit. Nem azért, mert olyan sikeres, hanem azért, mert jó zenét játszik. Erről ennyit.
Idézet
 
 
+5 #19 nihilak 2016-02-12 15:15
Idézet - hörgh:
Csak véletlenül keveredtem erre az oldalra a GNR miatt. Szánalmas, ahogy itt vergődtök az "igényes zenéitekkel." Rocker csak azokból lesz, akiket már az iskolában is kiközösítettek, nője meg sosem volt.
Hallgassátok csak a sok csörömpölést. Lúzerek!


Véletlenül, hogyne. Te fasz.
Idézet
 
 
+3 #18 Svet 2016-02-12 14:05
Idézet - ritchie02:
Idézet - hörgh:
Csak véletlenül keveredtem erre az oldalra a GNR miatt. Szánalmas, ahogy itt vergődtök az "igényes zenéitekkel." Rocker csak azokból lesz, akiket már az iskolában is kiközösítettek, nője meg sosem volt.
Hallgassátok csak a sok csörömpölést. Lúzerek!


Segíts kérlek, hogy mégis mit hallgassak azért, hogy kiszabadulhassa k a kiközösített, lúzer életemből (csaj is kéne már, így 50 felé). Most a Rush-al próbálkozom (igaz már vagy 30 éve). Az jó?


Biztos Ossiant, Moby Dicket, Pokolgépet vagy Tankcsapdát kell. Esetleg még Kárpátiát vagy Oment. :D
Idézet
 
 
+11 #17 ritchie02 2016-02-12 10:51
Idézet - hörgh:
Csak véletlenül keveredtem erre az oldalra a GNR miatt. Szánalmas, ahogy itt vergődtök az "igényes zenéitekkel." Rocker csak azokból lesz, akiket már az iskolában is kiközösítettek, nője meg sosem volt.
Hallgassátok csak a sok csörömpölést. Lúzerek!


Segíts kérlek, hogy mégis mit hallgassak azért, hogy kiszabadulhassa k a kiközösített, lúzer életemből (csaj is kéne már, így 50 felé). Most a Rush-al próbálkozom (igaz már vagy 30 éve). Az jó?
Idézet
 
 
-18 #16 hörgh 2016-02-12 09:35
Csak véletlenül keveredtem erre az oldalra a GNR miatt. Szánalmas, ahogy itt vergődtök az "igényes zenéitekkel." Rocker csak azokból lesz, akiket már az iskolában is kiközösítettek, nője meg sosem volt.
Hallgassátok csak a sok csörömpölést. Lúzerek!
Idézet
 
 
+4 #15 Palinkas Vince 2016-02-12 09:03
Idézet - Tulus:
"De meddig?"

Szerintem még az is elképzelhető, hogy "klónozzák" a nagy zenekarokat, az-az miután a Metallica, Depeche Mode, stb kaliberű nagy zenekarok bejentik a visszavonulást, a kiadók keresnek profin működő kópiazenekaroka t.


Szerintem inkább abba az irányba haladnak a dolgok, hogy a gyerekeik viszik majd tovább (már akinek persze van)
Idézet
 
 
+5 #14 Svet 2016-02-11 23:18
Idézet - Metalhead97:
Avenged Sevenfold, Killswitch Engage, Bullet For My Valentine, Of Mice & Men, Bury Tomorrow, Black Veil Brides, Five Finger Death Punch, Periphery, Architects, Northlane. Lehetne sorolni....Ezek a zenekarok simán a nagyok nyomába léphet hogyha "kihalnak" a "titánok". Csak annyit kellene nyomatni őket a médiában mint a sok gagyi mainstream popzenéket. A világ is sokkal jobb lenne


Nem szép dolog ilyet kívánni de hogy őszinte legyek, remélem hogy a "nagyokkal" együtt a rajongóik is kihalnak és végre nem nyávog majd senki hogy az új bandák ilyenek meg olyanok. :)
Amúgy meg mindig lesznek nagyok, ezen olyan fölösleges vitázni. Ahogy a Metallicát meg a Maident a mai napig a 80-as években összeszedett tizenévesek(aki k ma már 40-es átlagkorúak) hallgatják és istenítik többnyire, úgy a Sevenfoldot meg a Bulletet is a most tizenévesek fogják majd 10 és múlva is.
Ahogy a zenekar idősebb lesz, úgy lesz idősebb a rajongótábora is, és közben ha tényleg jók akkor úgyis csatlakoznak majd hozzá újabb és újabb generációk úgy mint a jelenlegi "nagyoknál".
(Őszintén, ti nem unjátok még ezt a "nagyozást"? xD)
Azt hogy a jelenlegi jó bandák után már nem lesznek újabb nagyok, mindig csak a nyugdíjhoz közeledő arcok pampogják akik képtelen elfogadni hogy a Metallica előtt is volt zene, és a Metallica után is lesz ugyanúgy ahogy a Metallica mellett is volt, és jelenleg is van.
Az hogy nem fognak már többszörös platinalemezese k lenni, nem az ő hibájuk. És ha szerintetek az az értékmérője a jó zenének hogy mekkora sztárok játsszák meg mennyi sikeres daluk van, hát akkor ti el vagytok tájolódva kicsit.
Lady Gagának, Niki Minajnak, a Maroon 5-nak, Justin Biebernek, meg még a tököm tudja milyen pop ikonoknak is rengeteg sikeres daluk van meg platinalemezük, és mégsem hallgatjátok őket gyanítom. Erről ennyit.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.