Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Greg Christian örökölte meg Cliff Burton egykori posztját

The Rage címmel meghallgatható egy új dal a Traumától, akik új basszert igazoltak Greg Christian, a Testament volt zenésze személyében. Cliff Burton eredeti bandája már dolgozik egy új lemezen is.

0628trauma

Greg Christian lett a San Franciscó-i Trauma új basszusgitárosa. „A Bay Areában nőttem fel, így hatalmas megtiszteltetés számomra itt zenélni, hiszen végső soron mégis Cliff Burton bandájáról beszélünk”, mondja Greg. „Stílust tekintve pedig tökéletesen fekszik nekem a zenéjük, és úgy tűnik, végre pont ott vagyok, ahol lennem kell.”

A Metallica 1982-ben a Traumából csaklizta el Cliff Burtont, és a kedvéért még San Franciscóba is hajlandóak voltak felköltözni Los Angelesből. Burton lemezen mindössze egy Trauma-felvételben szerepelt, a Metal Massacre II válogatásra felkerült Such A Shame-ben, de távozása után a zenekar 1984-ben még kiadott egy lemezt Scratch And Scream címmel. A banda 2013-ban, egykori társuk születésének 51. évfordulóján évtizedek csendje után újjáéledt egy speciális friscói buli erejéig. Utóbbi többek között azért volt különleges, mert olyan dalokat is elővettek, amelyekben szerzőként Burton keze is benne volt, ám a közönség azelőtt soha nem hallhatta őket sem koncerten, sem rögzített formában. A banda 2015-ben egy Rapture And Wrath című új anyagot is kiadott – különösebb visszhang nélkül –, az alább meghallgatható The Rage már ennek utódján kap majd helyet valamikor a közeljövőben.

A Trauma mai felállásának tagjai Christian mellett Donny Hillier énekes, Steve Robello és Joe Fraulob gitárosok, illetve Kris Gustofson dobos.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.