Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Great White: májusban térnek vissza az új frontemberrel

Május 18-án kerül a boltokba a Great White új, Elation című nagylemeze, amelynek elsődleges érdekessége, hogy ez lesz a bluesos hard rockerek első olyan albuma, amin nem Jack Russell énekel. A drog- és alkoholproblémái miatt eltávolított Jack helyén az XYZ-ből ismert Terry Ilous áll.

Az Elation fordulópontot jelent a Great White karrierjében, hiszen soha azelőtt nem adtak még ki lemezt más énekessel. Terry Ilous mindenesetre nem ismeretlen figura a hajmetal színtér hívei előtt, hiszen időtlen idők óta ő áll a kultikus XYZ élén, vagyis képességeivel mindenki tisztában lehet. A május 18-án érkező Elation megjelenése előtt a Great White teljes egészében rögzíti március 22-ei koncertjét a hollywoodi Key Clubban egy későbbi DVD kiadványhoz. Ezen a bulin ünnepli majd a csapat fennállásának harmincadik évfordulóját.

Jack Russell 2010 augusztusában hagyta ott a sokszoros platinalemezes amerikai bluesos hard rock bandát, és a szintén korábbi Great White tag Matthew Johnson gitárossal és Derrick Pontier dobossal, illetve Dario Seixas basszerrel és Robby Lochner gitárossal Great White Featuring Jack Russell néven indultak turnéra a napokban. Russell annak idején egy bélműtét miatt kényszerült otthagyni társait, de köztudottan régóta küzd az alkohollal és a drogokkal, vagyis ez inkább csak végső ürügyet szolgáltatott az eltávolítására. Az „igazi" Great White hangszeresei, azaz Mark Kendall és Michael Lardie gitárosok, Scott Snyder basszusgitáros és Audie Desbrow dobos természetesen kikérték maguknak egykori kollégájuk akcióját, és leszögezték: Jack eredetileg tavaly nyáron tért volna vissza a frontra, ám egészségi állapota továbbra sem tette lehetővé a közös munkát, így aztán 2012 februárt lőtték be újonnani céldátumnak igen komoly megtisztulási feltételekkel. Russell azonban néhány héttel az év vége előtt közölte, hogy addigra biztosan nem jön rendbe, majd bejelentette saját Great White-jának megalakítását.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.