Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gotthard: júniusban új lemez, novemberben budapesti buli

Június 1-jén kerülhet a boltokba a Gotthard új nagylemeze, a Firebirth, amely a svájci hard rockerek első munkája lesz a korábbi énekes, Steve Lee halála óta. Itt debütál majd a zenekar új frontembere, Nic Maeder is. A csapat igazi újjászületésként beszél az anyagról, amit ősszel magyar koncerten is bemutatnak majd.

A Firebirth a banda saját Yellow House stúdiójában készült a svájci Luganóban Leo Leoni gitáros és Paul Lani produceri segítségével: utóbbi a G-Spot és a Homerun albumokon már kooperáltak a Gotthard legénységével. Leoni szerint zeneileg az album visszatér a Gotthard gyökereihez, és minden ott lesz majd rajta, amiért a rajongók csak szeretik a csapatot. „A Nic-kel való közös munka hihetetlen volt, tényleg olyan, mintha öröktől fogva ismernénk egymást, és olyan eufóriában vagyunk, ami tényleg új lángolást jelent”, csatlakozik társához Marc Lynn basszer is. „Tényleg a húsz évvel ezelőtti éhségünk tért vissza, amikor a banda elindult a világ meghódítására… Nagyon büszkék vagyunk az új gyerekre!”

Az új torok, Nic Maeder szintén lelkes a lemez miatt, és annak is örül, hogy a tavaly már ismertté vált első közös dalt, a Remember It’s Me-t jól fogadta a tábor. „Hihetetlen élmény volt megtapasztalni a Gotthard rajongók és a média pozitív hozzáállását a dal kapcsán. Alig várom a reakciókat az első közös lemezünkre is. A zenekari összhang fantasztikus, alig várjuk, hogy néhány héten belül színpadon álljunk és együtt nyomassuk a rockot a rajongókkal!”

A Gotthard először Dél-Amerikában áll majd színpadon Maederrel májusban, majd az európai fesztiválok következnek. Később, a lemez önálló európai turnéján a csapat ismét fellép Magyarországon: november 21-én az A38 Hajón játszanak majd a Livesound szervezésében.

Steve Lee 2010. október 5-én hunyt el az Egyesült Államokban egy szerencsétlen közúti baleset következtében.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.