Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gojira: a zene teljesen kész, már csak rögzíteni kell

Elkészült új lemezének dalaival Franciaország nemzetközi szinten elsőszámúnak számító metal bandája, a Gojira, így már „csak" fel kell venni azokat. Hamarosan megjelenik a csapattól egy speciális EP is, amit már hónapok óta ígérnek, sőt, 2012 elején egy koncert DVD-t is kihoznak majd. 

A Gojira régóta ígérget egy speciális jótékonysági EP-t, ami hamarosan a boltokba kerülhet. E kiadvány bevételei egyébként a bálnavadászat ellen küzdő Sea Shepherd szervezet bankszámláját gyarapítják majd, de emellett azért is különösen érdekes, mivel csupa neves énekes vendégeskedik a franciáknál a dalokban: Devin Townsend, Randy Blythe, Anders Friden és Max Cavalera egyaránt tiszteletét teszi a kiadványon, és még a Meshuggah gitáros Fredrik Thordendal is felkarcolt egy szólót az egyik nótában. „Az EP anyagának egy része egy olyan merevlemezen volt, ami összeomlott", írja a zenekar friss közleményében. „Most már szerencsére a hosszú és bonyolult mentési munkálatok végéhez közeledünk..."

Ami a nagylemezt illeti, Joe Duplantier gitáros/énekes ezekben a napokban már New Yorkban szemrevételezi a kiválasztott stúdiót, vagyis ha minden jól halad, a Gojira legkésőbb novemberben megkezdheti a felvételeket. A producer valószínűleg Greg Fidelman (Metallica, Slayer, Red Hot Chili Peppers, High On Fire) lesz, de ez még nem dőlt el véglegesen. Duplantier egy korábbi nyilatkozata szerint az új album szövegileg mindenképp spontánabb lesz majd, mint az előző, ezúttal az összes dalon átívelő koncepcióról sincs szó, de a zenét továbbra is magas fokú spiritualitás jellemzi majd.

A Gojirának egyelőre nincs kiadója, de a zenekar többször is kifejtette, hogy ezúttal mindenképpen nagyobb céggel szeretnének leszerződni annál, mint amilyen előző otthonuk, a Listenable Records volt. Valószínűleg már az új istálló gondozza majd a banda élő DVD-jét is, amelyen egy The Way Of All Flesh From The Inside című bónusz-szekció is helyet kap majd, benne a hasonnevű egyórás dokumentumfilmmel. Duplantierék utóbbit 2012 elején tervezik kiadni.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.