Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Gitárosfüllel hallgatva nem gyakorolt rám különösebb hatást Ozzy új lemeze”

Nem ismeretlenek a pletykák, amelyek szerint a '80-as években Ozzy Osbourne tábora megkereste Chris Impellitterit, hogy csatlakozzon az énekes zenekarához. Most azonban maga az érintett is megerősítette: valóban így történt.

0414imp

A The Metal Voice podcastnek adott interjút a napokban Chris Impellitteri. A beszélgetés során szóba került, hogy az évtizedek során számos nagynevű banda hívta soraiba a gitárvirtuózt. „Számos alkalommal megkerestek, hogy csatlakozzak nagy zenekarokhoz", mondta Chris. „Nem fogom őket megnevezni, mert sok helyen még mindig az akkori gitáros zenél... De ha elfogadom valamelyik ajánlatot, és belépek egy bejáratott zenekarba, tulajdonképpen feldolgozásokat kellett volna játszanom, hiszen ha más szerzeményeit nyomod, tulajdonképpen ezt csinálod, ez pedig nem tett volna boldoggá. Semmi gond nincs az ilyesmivel, de számomra fontos a művészi önkifejezés szabadsága."

Chris megerősítette: igazak a pletykák, amelyek szerint a '80-as évek derekán Ozzy Osbourne is megkereste. „Még jóval Zakk Wylde csatlakozása előtt történt a dolog. Nézze el mindenki, ha keverem az éveket, mert nagyon rég volt, talán úgy 1986-87 körül, és szerintem Jake E. Lee még a csapat tagja volt. Hollywoodban éltem, és az egyik lakótársam szólt, hogy meg kellene hallgatnom az egyik üzenetet a rögzítőn... Sharon Osbourne-tól érkezett, és azt mondta: Ozzyval megnéztek, és tudni akarta, érdekelne-e, hogy Ozzynál gitározzak. Elgondolkodtam az ajánlaton, de épp akkor szerződtem le a Relativityhez és a Sonyhoz a Stand In Line lemezre. Persze nagyon szívesen csatlakoztam volna Ozzyhoz, mert Randy Rhoadsra az egyik hősömként tekintettem. Utána még hívtak párszor, talán ötször-hatszor beszélhettünk a témáról, de kötött a szerződésem a Relativityhez, így nem léphettünk előre, szóval végül ennyiben maradtunk. És persze ki tudja, mennyire gondolták komolyan, hiszen öt-hat egyeztetés után abbamaradt a dolog, és Jake-kel mentek tovább."

Chris állítása szerint a mai napig büszke, hogy felmerült a neve Ozzynál, bár úgy gondolja: alighanem az Atlantic kiadó valamelyik A&R-szakembere dobhatta be a nevét a kalapba az énekesnél. Persze ezek után felmerült az a kérdés is, hogy csatlakozna-e az énekeshez most. „Szerintem igent mondanék, de olyan lemezt szeretnék készíteni, mint mondjuk a Diary Of A Madman. Vajon belemennének ebbe Osbourne-ék? Meghallgattam Ozzy új lemezét, tök jól énekel rajta, de a zene nagy részét ProToolsszal rakták össze. Gitárosfüllel hallgatva nem gyakorolt rám különösebb hatást. Senki se vegye ezt rossz néven, ettől még jó a zene, én viszont elég keményfejű vagyok. De ha ismét megkeresnének, és módomban állna olyan albumot írni vele, mint a Diary Of A Madman vagy a Blizzard Of Ozz, gondolkodás nélkül igent mondanék."

 

Hozzászólások 

 
#4 George Horvath 2020-04-15 12:35
Tudom, volt már duett miss röfivel, meg az antihangú Kelly lányával is... Szegény Ozzy egész életében vezekel a Főnökasszony előtt.. Nekem ez a Post malone dolog semmivel sem gázabb, mint az Osbournes sorozat... Bohócot csinálnak egy legendából pénzért... Mennyi lóvé kell ezeknek még? 70 felett?... A zenéhez vissza:az új lemez kellemesen közepes, aranyos... De gitárosfüllel gyenge... Chris meg annyira underground, hogy nincs az a clickszám, ami ezen változtatna.. Pont leszarja, szerintem.
Idézet
 
 
#3 ihsahn 2020-04-15 11:35
Változik az idő, és a korszellem is, ez az amire saját stílusában Ozzy (és Sharon) mindig is ráérzett, megszólítani mindig a fiatal generációt (is). A lényeg szerintem a jó dalokban van, és abzokból ezen az albumon is van, nem kevés. Fenti gitárművész úr pedig nyilatkozott egy clickbait-et, mert minden ősrajongó valahol ez szeretné hallani, nem? Hát megfelelt nekik.
Idézet
 
 
#2 George Horvath 2020-04-15 11:06
Nem csak gitárosfüllel hallgatva gyenge ami az új lemezen hallható... Ozzynál mindig gitárhősök játszottak, ma már majdnem bárki ott lehet, aki három hangot le tud fogni meg kettő potit csavargatni... Nem beszélve a hajléktalan repppper bohócokról, mint vendégek..szerintem ez nem is a Papa hibája, az öreg kánya akar mindenből pénzt csinálni.. Nekem jobban tetszett Lemmy hozzáállása a Bad Magic lemeznél.. Ott nem érezni ezt a tömény megfelelési kényszert, csak egy újabb tökös Rock and Roll lemez.. VICTORY OR DIE!
Idézet
 
 
#1 Equinox 2020-04-14 18:48
Miért, talán nincs igaza? Mondjuk szerintem a saját stílusának a rabszolgája a jó Chris, de attól még itt jól mondja
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.