Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ghosts Of Insanity: új dal a DGM-től Tom Englunddal

Augusztus 26-án jelenteti meg a Frontiers kiadó a DGM új albumát. Az olasz progresszív metalosok nyolcadik nagylemeze a The Passage címet kapta, és most Ghosts Of Insanity címmel meghallgatható róla egy dal az Evergrey frontembere, Tom Englund vendégszereplésével.

0616dgm

Ugyan 1998-ban alakultak, a nemzetközi színtér elsősorban Mark Basile énekes csatlakozása és a már vele elkészített, 2007-es Frame lemez után kapta fel a fejét az olasz DGM-re. A zenekar 2013-as Momentum albumát mi is alaposan megdicsértük annak idején, most pedig érkezik a várva várt folytatás is The Passage címmel, amelyet a Frontiers sajtóanyaga csak a Symphony X egy éhes, nagyvárosi változataként jellemez erőteljes hardrockos befolyásoltsággal. „Mindenképpen ez az eddigi legambíciózusabb munkánk", mondja az albumról Simone Mularoni gitáros/producer is. „Megpróbáltunk elmozdulni egy egyénibb hangzásvilág felé, és elmenni a falig az évek során kifejlesztett stílusjegyeinkkel. Az egész lemezen hallani lehet egy állandóan visszatérő zenei témát: ahelyett, hogy tipikus konceptalbumot készítettünk volna összefüggő szövegekkel, inkább egyfajta zenei koncepció fogja össze a dalokat, ez a dallam ugyanis minden számban felbukkan, csak éppen más ritmusban és hangnemekben."

A dallista az alábbi:

dgm_c01. The Secret (Part 1)
02. The Secret (Part 2)
03. Animal
04. Ghosts of Insanity
05. Fallen
06. The Passage
07. Disguise
08. Portrait
09. Daydreamer
10. Dogma
11. In Sorrow

A felállás változatlan, Mularoni és Basile mellett Andrea Arcangeli basszusgitározik, Fabio Constantino dobol és Emanuele Casali billentyűzik a számokban. A lemezen két vendég is felbukkan: az Evergrey frontemberét, Tom Englundot a Ghosts Of Insanity dalba hívták meg, a Symphony X gitárvirtuóza, Michael Romeo pedig a Dogmában szólózik egyet. A már ismert Animal és The Secret (Part 1) mellett most a Ghosts Of Insanity is meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 kamikaze 2016-08-02 10:51
Ez is jó! Ha így folytatják végig az egész lemezen, nálam tuti befutók az éves listán. Megvan bennük az erő, lendület, virtuozitás, dallamok, változatosság, csipetnyi progresszivitás , kimagasló hangszeres játék, jó megszólalás, mi kell még? (Egy magyar buli, hogy lássuk, mit tudnak élőben.)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.