Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ghost: „Tíz tagcserénk volt a 2008-as alapítás óta”

Egy friss interjúban meglepően nyíltan beszélt a Ghost belső ügyeiről az egyik Nameless Ghoul, aki azonban bizonyára maga Papa Emeritus III volt az elmondottak alapján – főleg annak fényében, hogy tavaly év végén állítólag mindenkit kirúgott…

1116ghost3

Érdekes, de sajnos ellenőrizhetetlen pletykák érkeztek nemrég a Ghost környékéről: a zenekarban az utóbbi hetekben állítólag minden hangszeres lecserélődött a frontember, Papa Emeritus III – azaz vélhetően Tobias Forge – mögött. Az énekes állítólag a legutóbbi amerikai turné után, 2016 végén vált meg társaitól, és a nemsokára startoló európai turnén már egy teljesen más gárda áll majd a háta mögött. Viszont mindez aligha okoz majd fennakadást a banda működésében, hiszen – már persze szintén állítólag – a kezdetektől fogva Forge a csapat tulajdonképpeni egyedüli dalszerzője, sőt, állítólag még azokat az interjúkat is ő adja álruhában vagy magát másnak kiadva, amikor valamelyik Nameless Ghoul nyilatkozik a médiának. Ez történt most a német Merkur esetében is, ám a pápa – szokásától eltérően – ezúttal mintha kicsit kiesett volna a játékból, hiszen az elmondottakból eléggé nyilvánvalóvá vált, kit is kapnak éppen mikrofonvégre a portálnál…

„A maszkokat általában félremagyarázzák”, szögezte le a Ghost agya. „Ez az egész nem arról szól, hogy felöltözöl, hanem a névtelenségről, névtelenül ugyanis igencsak eltérő zenét játszhatsz. Ez ugyanakkor tényleges problémát jelent ebben a projektben, számos zenésznek ugyanis nem kielégítő az ilyesmi. Ezért is volt annyi tagcserénk: a 2008-as alapítás óta mostanra már tíz. Másrészt viszont mindez azt is lehetővé teszi, hogy kilépj a saját művészi szerepedből, és kicsit objektíven tekints arra, amit alkotsz. Magadat ugyanis inkább olyannak látod, amilyen lenni akarsz, ahelyett, hogy úgy látnád, ahogy mások. Ez sokak számára szintén problémát jelent.”

Arra a kérdésre, hogy nem okoztak-e gondot a tagcserék a Ghost számára, egyértelmű volt a válasz. „Nem, ezek mind kötött dolgok. Végső soron a Ghost olyasmi, mint egy színdarab. Ha elmész megnézni a Faustot, nyilván nem várod a szöveg megváltoztatását. Ezt az egész projektet én hoztam létre. Hat éve dolgozom rajta, megírom a zenét, megtervezem a színpadi show-t, interjúkat adok. Érzem, hogy elismernek. A többiek számára mindez bonyolultabb, hiszen 95 százalékban én állok a Ghost mögött. A körvonalak tehát teljesen egyértelműek. Személy szerint ugyanakkor szívesen gitároznék is egy zenekarban, de jelenleg ezt elég nehéz lenne megoldani, mert a Ghost minden időmet elviszi. Olyan vagyok, mint egy vezérigazgató… Amikor elindultunk, nyilván meg sem fordult bennem, mi minden lehet ebből…”

A csapat már dolgozik a legutóbbi Meliora folytatásán, addig azonban még egy újabb európai kör is vár rájuk. Ezen legegyszerűbben április 20-án, a bécsi Gasometerben lehet elcsípni őket.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #10 zoli 2017-04-07 20:05
Nem megy valaki 20.-án a bécsi koncertre? Egyedül nem olyan faja.......
Idézet
 
 
+1 #9 Abracadabra 2017-04-04 19:53
Hurrá. :( Svéd lap leközölte a hivatalos hírt, hogy 4 ex-tag perli Tobias Forge-t (pénz SEK 200 000)
http://www.corren.se/kultur-noje/ghost-musiker-stammer-ledaren-om4578371.aspx
Idézet
 
 
+2 #8 Abracadabra 2017-03-28 19:41
Nem tartom magamban a véleményemet és remélem Ádám olvasod. Ez a teljes tagcsere nagyot megy most a neten, szinte minden rajongói fórumon égnek a billentyűzetek. Aki mélyebben ismeri a zenekart, tudja, hogy a régi tagok közül voltak kiemeltebb nagy kedvencek (Alpha, Omega, Air), sőt konkrétan tudják kik állnak a maszkok mögött (de diszkréten titokban tartják). A váltás szépséghibái: a kirúgott tagok (és egy tavaly nyáron kilépett tag) side projektjeiben komoly utalások vannak arra vonatkozóan, hogy nem volt szép a váltás.. Az egyikük twitterjén szidta az új szintist, hogy a szólóját miért playback-en játsza el és kapzsinak nevezte Papa-t (Tobbe). A másik side projektnek (tavaly kilépett gitárosé, aki fel is fedte magát videóüziben) már a bemutatkozásába n komoly utalások vannak a negatív irányú metamorfózisra (king turning gollum, glory turning insanity). Sőt egy régi számot írt újra, aminek szövegéből mindenre rá lehet jönni.
Nem Tobbe írt minden dalt: Omega többször kijelentette, hogy helyenként aktívan hozzátett a dalszerzéshez és a kosztümökhöz, maszkokhoz is a tervezés során. Igen, minden Tobbe-ra van bejegyezve.
A rajongók nem hülyék és nem értem, hogy miért kellett ezt így megvalósítani. A tagcsere dolog túlélhető, de a vele járó balhézás és a csúf igazság (egyáltalán mi is történt?) már annyira nem jó. Tehát várjuk Tobbe és a többiek rendes statement-jét, nemcsak interjúkban odadobott csontokat.
Idézet
 
 
+1 #7 Abracadabra 2017-03-25 18:03
Nos az EU turné elkezdődött és Papa III maradt az eredeti tag. A többi újonc. A gitárok maradtak, tehát a külsőségekre adtak. Persze fanatikusabb rajongók már elindították a nyomozást a tagok kiléte ügyében, az egyik már valószínűleg megvan. :D Nekem hiányoznak a régi skacok...
Idézet
 
 
+2 #6 Abracadabra 2017-03-19 22:33
Az egyik volt gitáros már felfedte magát kb két hete hivatalosan egy videóban. Régi side projektek pörögnek megint, hamarosan pedig úgyis megtudjuk, hogy tényleg mindenki lelépett vagy sem.
Idézet
 
 
+4 #5 bogar 2017-03-16 10:23
Idézet - Nonexistence:
Sejtettem, hogy Papa a művészi agy, a többiek meg bérzenészek. A lényeg viszont az, hogy jó legyen a produkció. Engem minden lemezükkel megvettek.


Egyébként simán lehet, hogy ez is etetés. Nagyjából már kiderült, hogy kik a tagok, de most lehet újra kezdeni az egészet. Közben meg lehet, hogy nem is volt (akkora) változás. :-)
Idézet
 
 
+2 #4 Nonexistence 2017-03-16 00:12
Sejtettem, hogy Papa a művészi agy, a többiek meg bérzenészek. A lényeg viszont az, hogy jó legyen a produkció. Engem minden lemezükkel megvettek.
Idézet
 
 
+5 #3 nsz 2017-03-14 23:14
Idézet - Matney:
Idézet - Thasaidon:
Hát, ha ilyen titkos társaságnál ennyire intenzív volt a tagcsere, remélem, kikötötték valamilyen szerződésben, hogy ha eljár a kilépett/kirúgott tagok szája, akkor elég súlyos pénzt kell fizetniük. :-D


Vagy elviszi a lelküket a Sötét Nagyúr, az stílusosabb. :)


Vagy a Hétszűnyű Kapanyányimonyó k.
Idézet
 
 
+12 #2 Matney 2017-03-14 11:12
Idézet - Thasaidon:
Hát, ha ilyen titkos társaságnál ennyire intenzív volt a tagcsere, remélem, kikötötték valamilyen szerződésben, hogy ha eljár a kilépett/kirúgott tagok szája, akkor elég súlyos pénzt kell fizetniük. :-D


Vagy elviszi a lelküket a Sötét Nagyúr, az stílusosabb. :)
Idézet
 
 
+6 #1 Thasaidon 2017-03-14 11:05
Hát, ha ilyen titkos társaságnál ennyire intenzív volt a tagcsere, remélem, kikötötték valamilyen szerződésben, hogy ha eljár a kilépett/kirúgott tagok szája, akkor elég súlyos pénzt kell fizetniük. :-D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.