Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ghost: „A hírnév és a névtelenség nem tud kéz a kézben járni”

Sokan tudni vélik, hogy a Ghost frontemberének maszkja valójában Tobias Forgét, a Subvision és a Repugnant énekesét, illetve a glamster Crashdiet korábbi gitárosát rejti, a csapat azonban nem hajlandó megerősíteni vagy cáfolni a tagok identitásáról szóló híreszteléseket. Azonban ők is tudják, hogy mindez nem feltétlenül lesz sokáig tartható.

„Megszokod”, válaszolta az egyik Nameless Ghoul a MusicRadar azon kérdésére, hogy milyen érzés a színpadon folyamatosan csuklyás köpenyt viselni. „Ma már nem egy nagy sokk ez, bár korábban azért előfordultak problémák, például amikor először játszottunk a New York-i Webster Hall pincehelyiségében, ahol hihetetlenül meleg volt, nagyjából 50 fok. Körülbelül százzal többen is voltak bent a teltháznál, egyáltalán nem volt levegő, és ilyenkor egy idő után eljutsz abba a fázisba, amikor a levegővételre kell koncentrálnod. Az ilyesmi pedig nagyon furcsa és dezorientáló. Szabadtéren meg trükkösnek kell lenni, és vannak helyek, amik nem ideálisak mostanában. Bizonyos helyszínek baromi melegek, mások meg nagyon hidegek. És ha valahol hideg szél fúj, arra fel kell készülnöd, hiszen ilyenkor ha Papa Emeritus II felemeli a karjait, olyan lesz, mint egy vitorla.”

A Ghost egy ideig még biztosan őrizni akarja a tagok anonimitását, ám maguk is tudják: egy bizonyos szintet átlépve mindez nem nagyon lesz működőképes. „Szerintem egy ideig mindenképpen fenn fogjuk tudni tartani ezt az egészet, mert nem értük még el azt a szintet, amikor akkora lenne az érdeklődés irántunk. Ez azonban változni fog, ami paradox helyzet. A zenekar továbbélése mindenesetre nem fut párhuzamosan a névtelenséggel. Olvastam nemrég egy cikket, ahol névtelen tagokból álló zenekarokat hasonlítottak össze a Slipknottól kezdve rajtunk és a Daft Punkon át a The Residentsig, a The Knife-ig, meg egy olyan előadóig, amelyről még életemben nem hallottam. Nagyjából az ismertség függvényében változott a névtelenség is, és ennek alapján rangsoroltak. Ez a fickó pedig, akiről életemben nem hallottam, a legmagasabb osztályzatot kapta, mert még ma sem tudja senki, kiről van szó. Én meg: basszátok meg, ez most valami vicc? Az emberek nyilván tudják, kikből áll a Slipknot, mert lemezmilliókat értékesítő zenekar. Szóval a hírnév és a névtelenség bizony nem tud kéz a kézben járni.”

Az Infestissumam című új albummal turnézó Ghost ősszel az Alice In Chains vendégeként koncertezik Nagy-Britanniában.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+3 #11 Abracadabra 2013-08-21 13:23
Egy ideje már láttam képeket róluk, de zenét meg nem hallgattam... Aztán megnéztem egy coachella-s fellépésüket és nekem nagyon megtetszett. Az énekesnek meg kifejezetten jó hangja van, nekem tetszik ez az egész! És megveszem az összes lemezüket. :P A harmadik úgyis most készül.. :)

Egyébként meg nem metál, hanem éjfekete humorral átáztatott horror rockzenekarnak tartják magukat. És a tagok egytől egyig nagyon szimpatikusak, intelligensek, kedves, normális emberek.

Ez az egész ki a trú meg ki nem az már baromi unalmas témakör. Komolyan lehányom én azt.
Idézet
 
 
+3 #10 zsebes 2013-08-10 21:34
Remélem, hogy nem! :)
Idézet
 
 
#9 JamesSmith 2013-08-10 19:33
Gondolom ismersz engem zsebes. :D
Idézet
 
 
+3 #8 zsebes 2013-08-10 17:13
Tök jó, ha vki nagy szakértőként 3 kommentben leírja, h. mennyire szar a Ghost, mert - pl. zeneileg - azzal indokolja, hogy szerinte (azaz mindenki szerint nyilvánvalóan) a Black Sabbath kópiái (Lars Ulrichhal a doboknál). Gondolom ismeri még a Guns 'n Roses-t meg az Aerosmith-t.
De ha valaki 10 lemezt hallott életében összesen, ez akkor sem hasonlít a BS-ra, könyörgök!
Így persze BS-nek nem vmi jó, ez tény.
De ettől még nem lesz szar ugyebár!
Idézet
 
 
+2 #7 kéjsóvár bohóc 2013-08-10 12:00
Sajna tényleg szarok! De ez a hétvégi sátánizmus még mindig működik!
Idézet
 
 
#6 JamesSmith 2013-08-08 22:41
A dalszövegekről meg nem is szóltam de azok is hasonlóan "kimagasló" szinten vannak.
Idézet
 
 
-5 #5 JamesSmith 2013-08-08 22:40
Mi ez a Ghost? Végy fél kiló Blach Sabbathtot, fűszerezd meg 2 kiló black metal kinézettel és álsátánizmussal . Mindezt keverd össze majd még adj hozzá kegyetlenül szar, jellegtelen énekhangot és Lars Ulrich féle primitív dobolást. Persze a többi hangszer is legyen megindokolhatat lanul disszonáns.

Kész a Ghost B.C. A többi már adott mert így is a legnagyobb szart lepi a legtöbb légy.
Idézet
 
 
-3 #4 JamesSmith 2013-08-08 22:30
A frontember személyazonossá ga köztudott.
Ez egy tipikusan olyan zenekar amely csak a külsőségekre és a megbotránkoztat ásra ad mert zeneileg egy hatalmas nulla az egész. Persze ha már zenélni nem tudnak akkor mást kell elővenni.
Meghallgattam pár számukat és elképesztően hányadék az egész.
Idézet
 
 
+8 #3 Necrofaust 2013-08-08 14:41
Szerintem kurva jól csinálják, elszeparálják magukat a fellépésekkor, a szervezők felé is az első kérdésük, hogy van-e zárható privát backstage és öltöző. Csináltam interjút olyan bandákkal akik együtt turnéztak a Ghost-al, és még ők sem jelentették ki, hogy X vagy Y a zenekar tagja, sőt, utalást sem tettek rá, tehát tiszteletben tartják a dolgot. Ez mindenképp örvendetes és becsülendő.
Amúgy meg, kit érdekel kik a tagok, ameddig tetszik valakinek a zene? Ha Gobbi Hilda a gitáros, attól nem fogják többen hallgatni, vagy nem hallgatni őket, ez fix.

Amúgy meg vannak olyan teóriák is, amik szerint az énekesen kívül időről-időre változik a tagság, csak épp ezt a publikum nyilván nem veszi észre a talpig beöltözött személyeken.

Nekem tetszik, amit csinálnak, de nem érdekel, hogy kik ők.
Idézet
 
 
-3 #2 robidog 2013-08-08 12:54
Gyakorlatilag ez a banda egy lapát lócitromot se ér!!! Felfújt lufi ostoba buta sátánista image szar dalok!!! Kamú kamú kamú banda hiteltelen!!!
Idézet
 
 
+5 #1 Balázs 2013-08-08 10:44
Gondolom akkor sem veszik le a maszkot, ha kiderül majd, kikböl all a zenekar.
Es minden egyeb szempontbol is lenyegtelen :) Jatsszanak jo zenet, es kesz...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.