Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Garázsrockpunkrockabilly itthonról

0318_thesilveshineKevés magyar zenekar mondhatja el magáról, hogy miután végigturnézta Amerikát, a fellegekből le tud ereszkedni a földre. Legjobb példa erre a The Silver Shine zenekar: idén harmadik alkalommal várja őket vissza az Amerikai Egyesült Államok. Nem véletlenül, hiszen múlt ősszel egy két hónapos, rendkívül sikeres turnét nyomtak le odaát, és oly mértékben felkeltették a szervezők figyelmét, hogy le is szerződtették őket újból egy kaliforniai fesztiválra és egy három hetes nyugati parti turnéra.

Valamit tudhatnak, amit más nem, hiszen idestova 33 országban tették le névjegyüket. Amerika mellett Brazíliában és szinte az összes Európai országban játszottak már, évente több mint 100 koncertet adnak. Amit a zenekar színpadon nyújt, az nemcsak itthon, hanem külföldön is egyedülálló. A recept: punkos ízű rock'n'roll, villámkezű női nagybőgőssel, aki amúgy a dalok egy részében az énekért is felelős. Olyan klasszikus bandák hatásai érezhetők zenéjükben, mint a Rancid, a Social Distortion, vagy a legendás Motörhead. Vörös-fekete zebramintás nagybőgő, hihetetlen színpadi energia, klasszikus, 50-es éveket idéző Elvis mikrofonok: ez a The Silver Shine.

A 2004 óta aktív trió a külföldi sikerek után elérkezettnek látta az időt, hogy meghódítsa a hazai közönséget: tavaly sikerrel mutatkoztak be számos hazai klubban, idén pedig már komolyabb fesztiválokon is láthatóak lesznek. Ezen apropóból a márciusban megjelenő hatodik nagylemezük különleges album lesz, mivel a 11 dal - a zenekar történetében először - magyarul fog megszólani, és amelyről hamarosan a Shock! hasábjain is olvashatsz.

Dallista:
1. Hazafelé
2. Tegyünk pontot a múltra
3. Üldözve
4. Ha újrakezdeném
5. Az egész életem egy lapon áll
6. Amíg a mutató körbejár
7. Megfakult képek
8. Soha többé
9. Fénylő króm
10. Szent vagy bűnös?
11. Nappalok és éjszakák

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.