Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Frissít a recepten a Hammerfall

Május 20-án jelenik meg Európában a svéd Hammerfall új, szám szerint nyolcadik stúdióalbuma, melyet Nashville-ben rögzítenek James Michael producer segítségével (lásd még Mötley Crüe, Scorpions, Sixx A.M.). A lemeznek egyelőre még nincs címe, de a csapat azt ígéri, sok szempontból újszerű lesz majd, amit hallhatunk rajta.

„Az új anyag megközelítése sok szempontból friss", mondta előzetesen a lemezről Oscar Dronjak gitáros. „Meg szeretnénk őrizni a Hammerfall eszenciáját, de közben fel is akarjuk frissíteni az előadást és a szemléletmódot. Mindenképpen súlyosabb és kevésbé nyilvánvaló lesz ez az album, mint az előzőek, de hű marad ahhoz, amit mindannyian gondolunk a heavy metal lényegéről. James Michaellel dolgozni roppant izgalmas kihívás, nagyon szeretem azt a két Mötley Crüe lemezt, amikben közreműködött, könnyen odatehetők a '80-as évek klasszikusai mellé. Az ő jelenléte már automatikusan hoz némi frissességet, hiszen a Hammerfall 2002 óta ugyanazzal a producerrel, Charlie Bauerfeinddel melózott a stúdióban."

„James Michael az egyik kedvenc énekesem manapság", tette hozzá főnöke szavaihoz Joacim Cans énekes. „Amit a Sixx A.M.-ben produkált, egyszerűen fantasztikus. Az csak egy dolog, hogy a lemez az egyik legjobb, amit produkciós szempontból valaha is készítettek, de James olyan énekteljesítményt nyújt rajta, amire napjaink legtöbb énekese képtelen lenne. Tökéletes megfejtés a számunkra, és bizonyára az én éneklésemen is lendít majd!"

A Hammerfall legutóbbi lemeze, a No Sacrifice, No Victory két évvel ezelőtt jelent meg, ezen debütált a banda új szólógitárosa, a The Poodles-ből érkezett Pontus Norgren, aki az első album turnéi óta tag Stefan Elmgrent váltotta a poszton. Az album Európában biztosan hozta a zenekartól elvárt formulákat, hazájukban, Svédországban pedig aranylemez lett, miután több mint 20 ezer példányban kelt el.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.