Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Friedman Beckerről: „Jason gondolkodása ugyanolyan ferde, mint régen”

0225martyjasonRészletesen is beszélt egy friss interjúban Jason Beckerrel írt új daláról Marty Friedman. A Megadeth és a Cacophony ex-gitárosának új szólóalbuma Inferno címmel jön ki május 23-án.

„Jason képes zenét írni, de nem képes gitározni", magyarázta a hosszú évek óta ágyhoz kötött, a Lou Gehrig-kór következtében teljesen lebénult Beckerrel közös kollaborációjáról Marty. „Ha megnézed a Not Dead Yet filmet, ami róla készült, láthatod, miként használja a szemmozgását, hiszen csak a szemét tudja mozgatni. De az agya teljesen ép, és a zenéje is fejlődött – éppúgy, mint ahogy minden más zenész is fejlődik az évek során. Mindenképpen akartam egy közös dalt a lemezre, ahogyan annak idején a Cacophonyban is együtt játszottunk, így a rendelkezésemre bocsátott egy csomót a zenei ötletei közül, én pedig kiválasztottam és meghangszereltem ezeket, meg persze hozzáadtam a saját dolgaimat – a végeredmény egy tényleg hosszú, nagyjából hét és fél perces dal lett."

A kérdéses Horrors dalban Marty játszott fel minden elektromos gitártémát, az akusztikus részekért pedig Jason egyik barátja, Ewan Dobson felelt, aki tulajdonképpen megszemélyesítette Beckert a felvételeknél. „Maga a nóta egyértelmű Cacophony, pont olyan, amit 2014-ben vagy a jövőben játszanánk Jasonnel. Nagyon előrehaladott, nagyon új, de mindketten benne vagyunk, ez teljesen egyértelműen hallatszik. Jason nagyon részt akart venni ebben, Ewan pedig mindent megtett, hogy Jason legyen – ennek köszönhetően állt össze a szám."

0225martycoverMarty saját bevallása szerint kapcsolatának jellege Beckerrel még annak ellenére sem változott meg, hogy Jason teljesen mozgásképtelen. „Jason betegsége a legszörnyűbb dolog a világon, elképzelhetetlenül szomorú, rettenetes helyzetben van, de akármikor kapcsolatba kerülünk, mióta beteg, minden olyan, mint régen, a baráti viszonyunk változatlan. Sosem arról van szó, hogy ó, de szomorú vagyok, meg depressziós, hanem heccelődünk, mint régen, lecikizzük a másik kedvenc focicsapatait, seggfejnek hívjuk egymást, meg ilyenek... Tényleg semmi sem változott: a gondolkodása ugyanolyan ferde, mint régen, teljesen önmaga maradt lelkileg. Hihetetlenül sok inspirációt jelent számomra, hogy látom ezt."

A lemez dallistája az alábbi:

01. Inferno
02. Resin
03. Wicked Panacea (feat. Rodrigo y Gabriela)
04. Steroidhead (feat. Keshav Dhar)
05. I Can't Relax (feat. Danko Jones)
06. Meat Hook (feat. Jørgen Munkeby)
07. Hyper Doom
08. Sociopaths (feat. David Davidson)
09. Lycanthrope (feat. Alexi Laiho & Danko Jones)
10. Undertow
11. Horrors (társszerző: Jason Becker)
12. Inferno (reprise)

A Steroidhead című friss szerzemény alább meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 Dead again 2014-02-25 16:04
Jason az egyik legnagyobb!
Idézet
 
 
+4 #1 Vanishpower 2014-02-25 10:15
ÚÚÚ nekem eléggé bejön, viszont valami ének lehetne benne :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.