Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Flynn: „Adam valójában jó egy évtizede kilépett a Machine Headből”

Bővebb információkkal szolgált Adam Duce basszusgitáros eltávolításáról Robb Flynn, a Machine Head énekes/gitárosa. Robb szerint Duce már nagyon régóta nem viselkedett tényleges zenekari tagként, ugyanakkor nem volt hajlandó magától távozni, így kénytelenek voltak ők kirúgni a csapatból, ami azonban mindenkit nagyon megviselt.

„2013. február 11. – ez volt az a nap, amikor kirúgtuk Adam Duce-t", írja blogjában Robb Flynn. „Ez volt az a nap, amikor huszonegy évnyi közös zenekarosdi után meg kellett mondanom Adamnek, hogy nem vagyok képes tovább elviselni ezt az egészet. Ez volt az a nap, amikor elmondtam: remélem, hogy lehet baráti a válás. Úgy hangzottak ezek a szavak, mintha valaki más mondta volna őket, pedig én voltam az. És mindannyian: Dave, a menedzserünk, Joseph és Phil. Mind elmondtuk, hogy nem vagyunk képesek tovább egy csapatban játszani vele. Kemény volt, életem egyik legkeményebb pillanata. De régóta érett már. Lehet, hogy 2013. február 11-én rúgtuk ki, de az az igazság, hogy Adam már jó egy évtizede kilépett a Machine Headből. Egyszerűen csak nem vette a fáradságot, hogy ezt közölje velünk. De ettől még mindannyian tisztában voltunk vele."

Flynn szerint Duce régóta nem érezte magát jól a Machine Head soraiban. „De hogyan lépsz le? Egy Adamhez hasonló arcnál minden nyereség vagy vereség: a diadalmas győzelem vagy a végső kudarc. Nem volt köztes állapot. És miközben ez baromi jól hangzik egy tévéshowban vagy egy interjúban, vagy akár egy 90 perc alatt mindent lerendező John Wayne filmben, az élet nem így működik, és különösen nem így működnek a dolgok egy olyan bandában, mint a Machine Head. A felső középosztályban játszunk, számunkra nem léteznek diadalmas győzelmek, csak értékelhető nyereségek. Nincsenek végső kudarcok sem, csak helyzetek, amikor megállapítjuk, hogy legközelebb majd több szerencsénk lesz. Kivájtunk magunknak egy kis fülkét, ami a miénk, de még mindig csak egy fülke, és ezzel nincs is semmi gond. Adam akármilyen boldogtalan volt, vagy akármennyire sokallt be éppen, veszteségként, vereségként tekintett a kilépésre. De közben beteg volt az egésztől. Elege volt a turnézásból, a felvételekből, a próbákból, abból, hogy a lemezek borítóival foglalkozzon, abból, hogy egy csapat része, de sosem kapja meg a labdát, abból, hogy még mindig a mézeshetekre vágyik, pedig húsz hosszú év után azok az idők már sosem térnek vissza. Elege volt abból, hogy igazából sosem durrant nagyot a zenekar, és abból, hogy ki kell vájni ezt a bizonyos fülkét – általában véve abból, hogy foglalkoznia kell bármivel is. Nem hibáztatom ezért, mert a szenvedélyt nehéz megőrizni. De magától egyszerűen nem lépett ki, pedig ezt szerettük volna. Reméltük, hogy kilép, és azt mondja: srácok, a szívem már nincs benne ebben az egészben, jó kör volt, majd találkozunk még. Nem akartuk, hogy eljussunk addig, amíg mi mondjuk meg ezt neki, de nem tette meg, amit kellett volna."

Flynn a bejegyzésben még hosszasan részletezi, milyen hatással volt rá Adam kirúgása, majd azzal zárja a posztot, hogy a múlt héten ismét találkozott Duce-szal, de már szigorúan csak magánemberi minőségben. „Nem tudom, mi mást mondhatnék még, semmiféle jól idézhető mondatom nincs befejezésnek. Nem fogom azt hajtogatni, hogy minden rendben lesz, vagy minden úgy lesz, mint régen. Most még arra sem tudom rávenni magam, hogy azt mondjam: a dolgok jobbra fordulnak. Hogy miért? Mert ez a helyzet szar, kurva szar mindenki számára, aki megpróbálta megmenteni ezt az egészet. Sokkal szarabb, mint azt bárki is el tudná képzelni. Szörnyű szabadulás."

A Machine Head egyelőre nem keres új basszert Duce helyére, Flynn, Phil Demmel és Dave McClain hármasban írja meg és vélhetően hármasban is rögzíti az év végére várható következő albumot.

 

Hozzászólások 

 
+7 #3 TelekiPál 2013-02-27 14:04
Azért piszok nehéz lehet egyben tartani egy olyan energikus és komoly ázsiójú zenekart, mint a Machine Head, akiknek tele van a naptára és alkalmasint évekig turnéztatnak egy nagylemezt.
Idézet
 
 
+11 #2 OutbreakOfEvil 2013-02-27 11:54
Adam biztos megunta a hegyi beszedeket
Idézet
 
 
+8 #1 KoaX 2013-02-27 08:18
2013 eléggé érdekes egy év (lesz)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.