Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Five Finger Death Punch: már a harmadik is aranylemez

Aranylemez lett az Egyesült Államokban a Five Finger Death Punch legutóbbi albuma, a tavalyi American Capitalist, ráadásul úgy, hogy a csapat egy független cégnél, a Prospect Parknál dolgozik. Ezáltal a magyar származású Zoltan Bathory gitáros vezette csapat zsinórban a harmadik aranylemezét szállította le a tengerentúlon.

Hivatalosan is az utóbbi évek legsikeresebb új metal csapatának tekinthető Amerikában a Five Finger Death Punch, akiknek tavalyi hármas számú nagylemeze, az American Capitalist átlépte az 500 ezres eladási példányszámot a tengerentúlon. A mai időkben ez hihetetlen sikernek számít, és jól mutatja a dolog súlyát, hogy egyelőre még a Linkin Park nyár elején kiadott új anyaga sem érte el az arany fokozatot odaát. „Nagy győzelem ez számunkra”, mondja a siker kapcsán Zoli. „Nem csak a bandának, hanem az egész hard rock és heavy metal műfajnak. Egyértelmű bizonyíték arra, hogy a súlyos zenékre van igény, és ha még egy hozzánk hasonló, viszonylag fiatal zenekar is elérhet ilyen eredményeket, az is lehet, hogy még csak a felvezetés a jövőhöz…”

A zenekar a nyáron a Trespass America turné headlinereként játszott odaát, és az év végén nekilátnak a következő albumnak. „Év végéig talán alkalmunk nyílik kidolgozni az új dalokat, és január közepén lehet, hogy el is kezdhetjük felvenni ezeket", mondta pár hete Jason Hook gitáros a Billboardnak. „Úgy gondoljuk, edzésben kell tartanunk a kreatív izmainkat. Olyan ez, mint amikor lemész az edzőterembe: ha egy évet kihagysz, minden erődet elveszíted. Könnyű ellustulni, elpuhulni. A dalszerzés a fő munkánk.”

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 Vanishpower 2012-09-27 13:08
Bár nem igazán tudok azonosulni a zenéjükkel, azért ez tényleg szép teljesítmény. Főleg úgy, hogy egy magyar gitáros is a csapat része. Büszkék lehetünk!
Idézet
 
 
+1 #1 TelekiPal 2012-09-27 10:17
Meg is érdemlik, remek lemez. Ellentétben a vérszar Linkin Parkkal.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.