Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Február 4-én áll bíróság elé Prágában Randy Blythe

Február 4-én állhat bíróság elé Prágában Randy Blythe, a Lamb Of God frontembere, akit halált okozó testi sértéssel vádolnak a cseh hatóságok egy koncerten történt incidens kapcsán. A bíróság szóvivője szerint a tárgyaláson dönteni fognak Randy büntethetőségéről és lehetséges büntetéséről is.

Február 4-ére tűzte ki az illetékes cseh törvényszék Randy Blythe tárgyalásának első napját, amin a Lamb Of God énekese köteles lesz személyesen megjelenni. A bíróság szóvivője szerint aznap eldöntik, büntethető-e Randy az egy 2010-es prágai fellépésen történtekért, és ha igen, azt is meghatározzák, mi lehet a frontember lehetséges sorsa. Mint emlékezetes, Blythe állítólag úgy lökött le a színpadról egy oda felmászott rajongót, hogy az esés közben beverte a fejét, majd emiatt kómába esett, később pedig elhunyt. Amennyiben Randyt bűnösnek találják az ellene felhozott halált okozó testi sértés vádjában, a legrosszabb esetben akár tíz év letöltendő szabadságvesztést is kaphat.

Blythe annak kimenetelétől függetlenül, mindenképpen aláveti magát az eljárásnak, amit korábban ő maga is többször megerősített, de a vádemelés alkalmával Larry Mazer, a Lamb Of God menedzsere is ismét hangsúlyozta: Randy elmegy Prágába a tárgyalásokra. „Miközben tragédia, hogy egy Lamb Of God rajongó elhunyt a zenekar előadása után, semmilyen tekintetben nem érzem úgy, hogy Randy bármilyen szempontból is felróható módon felelős lenne a fiatalember sérüléseiért és későbbi haláláért. Egy koncertjegy ára nem jogosítja fel a közönség tagjait arra, hogy felmenjenek a zenekar színpadára. Dimebag Darrell Abbott meggyilkolása után minden stílus előadói esetében fokozott biztonsági intézkedésekre van szükség a koncerteken, hogy megóvjuk őket azoktól a veszélyektől, amit azok a rajongók jelentenek, akik az előadás részévé akarnak válni. Hisszük, hogy Randy aznap professzionális módon kezelte a számtalan színpadra felmászó rajongót, és az esetek közül több videófelvétel formájában az interneten is megteinthető. Számos rajongói tanúvallomás szintén ellentmond a vádban megfogalmazottaknak”, írja közleményében Mazer.

Az amerikai igazságügyi tárca közben - egy közel 30 ezer ember által aláírt petícióra reagálva - közölte: mindenképpen odafigyelnek majd Randy tárgyalására, és elvárják a cseh hatóságoktól, hogy a nemzetközi egyezményeknek megfelelően járjanak el az énekes perében.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.