Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Faulkner az egygitáros turné ötletéről: „Ez így nem lett volna Priest, és ennyi a lényeg’

Richie Faulkner szerint „talán” működhetett volna az egygitáros Judas Priest. A gitáros ugyanakkor úgy látja, megértették a rajongók ellenérzéseit, és éppen ezért is faroltak ki a furcsa elképzelésből.

judas_priest_k2018_05

Mint az elmúlt hetekben kiderült, Rob Halfordtól származott az elvetélt ötlet, miszerint kettő helyett egy gitárral induljon turnéra a Judas Priest. „Tőlem érkezett a gondolat, nem a zenekartól – ismerte el a frontember a Billboardnak. – Aztán persze jól vissza is robbant az arcomba, ugye? Egyszerűen helytelen, nevetséges, ostoba, őrült, elrugaszkodott húzás lett volna négyesben turnézni indulni, szóval mindenki igyon egy csésze teát és higgadjon le. Ez már a múlt. Jó szándék vezetett, de hát nem én vagyok az első zenész, aki hülye ötlettel áll elő!”

Most az In The Trenches With Ryan Roxie podcastben Richie Faulkner is kielemezte a történteket. „Rob felhívott, és annyit kérdezett: Falcon, szerinted megbirkóznál egyedül, második gitáros nélkül az összes gitártémával? – mesélte a gitáros. – Azt feleltem, talán igen, bár minden bizonnyal át kellene dolgozni ezt-azt, és kissé más megközelítést alkalmazni, több pedált satöbbi… A Priest egy időben négytagú zenekarként működött, és ő szerintem valami ilyesmiben gondolkodott, hogy aztán Glenn is csatlakozzon, amikor épp tud. Szóval valami efféle elképzelés járhatott a fejében. Így aztán azt mondtam: főnök, az lesz, amit szeretnél. Ha ezt szeretnéd, és a többiek is benne vannak, akkor ez... Vettem is három harmonizer pedált, hogy kipróbáljak pár dolgot. De aztán visszakoztunk.”

Faulkner szerint ugyanakkor a dolog messze nem lett volna annyira elképzelhetetlen, mint sokan hiszik. „Ha eltekintünk a szólók alatti ritmusgitároktól, a jelenlegi koncertműsorunkban nincs sok kettős harmónia. Jó, ott a Victim Of Changes, de egész életemben egy gitárral játszottam például Thin Lizzy-dalokat is különböző feldolgozásbandákban. Az ember úgyis ismeri mindkét gitár témáit... Persze értem a rajongókat is, és szerintem végül mind felfogtuk, miért mondják azt, amit mondanak: mert ez így nem lett volna Priest. És ennyi a lényeg. Ha új albumot készítenénk, és Glenn bármilyen okból kifolyólag nem tudna játszani rajta, vagy eleve egy gitárra hangszerelnénk az egészet, és utána ezt a lemezt turnéztatnánk meg egygitáros felállásban, más lenne az ábra. De szerintem mindenki látta, hogy figyeltünk a reakciókra, és utána magunk között is ismét átbeszéltük a helyzetet.”

A banda fennállásának ötvenéves jubileumát ünneplő észak-amerikai turné márciusban startol, majd nyáron – elvileg – Európa következik. Ha a járványhelyzet engedi, a zenekar a The Dead Daisies vendégeskedése mellett, július 11-én a Papp László Budapest Sportarénában is fellép. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+2 #12 goodbye 2022-02-16 07:41
Mégsem lehet olyan rossz a menedzsmentjük, ha ilyen marketingfogást találtak ki, mint az egygitáros őrület.
Idézet
 
 
+2 #11 Claudius Oltarimanus 2022-02-15 23:29
Újra lehet pontozni a hozzászólásokat , vagy csak a szemem káprázik?
Idézet
 
 
+3 #10 Eugen 2022-02-15 23:11
Idézet - Bazsi:
Szerintem a Maidenben Harris emberi döntése miatt maradt meg Gers. Mert ott volt, amikor kellett, mert jó fazon, és gondolom barátok lettek. Nekem nincs gondom a három gitáros Maidennel. Az egy gitáros viszont fájna.


Emberi is, de inkább szakmai: egyrészt Harris saját elmondása szerint már a kezdetekkor is háromgitáros felállásban gondolkodott, másrészt az is a fejében volt, hogy Bruce és Adrian visszatérése és Janick távozása esetén visszatérnek 1988-hoz, de ha csak Bruce jönne, Adrian nélkül, akkor 1992-höz, viszont a Dave, Adrian, Janick hármas egy új Maident jelentene, és nem visszatérést a múltba.

Amit írsz Harris emberi döntéséről ("mert ott volt, amikor kellett, mert jó fazon, és gondolom barátok lettek") is igaz, de abba az is beleszámított, hogy Janick simán kilépett volna, hogy helyet csináljon Adriannek.

Forrás és bővebb infó:

https://maidenrevelations.com/2021/07/21/maiden-history-the-new-world-1999-2004/
Idézet
 
 
+5 #9 Bazsi 2022-02-15 21:58
Szerintem a Maidenben Harris emberi döntése miatt maradt meg Gers. Mert ott volt, amikor kellett, mert jó fazon, és gondolom barátok lettek. Nekem nincs gondom a három gitáros Maidennel. Az egy gitáros viszont fájna. . A Priest története más. Onnan Halford lelépett. Aztán egy ideig gyalázták egymást. Majd visszatért. Utána a gigyósok kiöregedtek sajna, így ma már Halford a Priest. Nincs itt menedzsment a dologban. Ő van. A főnök. Aki oszt, szoroz. Ettől még ő volt a legnagyobbak legnagyobbja. Ma is imádom a hangját, a dalait.
Idézet
 
 
-6 #8 Meszlényi Bálint 2022-02-15 21:49
Jaj ne már, még mindig pörög ez a téma? :D Szerintem nagyon is jó a menedzsment, csak másképp, mint a kommentekben említett csapatoknál... :D
Idézet
 
 
+3 #7 Equinox 2022-02-15 20:15
Pontosan ezektől a szar menedzseri döntésektől ered az is, hogy nem futottak be Metallicához és Maidenhez mérhető mainstream karriert. Nem a metalon belüli életbvől beszélek, hanem a metalon kívüliről.
Idézet
 
 
+5 #6 ihsahn 2022-02-15 14:43
Ezzel a nyilatkozattal még inkább úgy tűnik, hogy manager döntés volt az egész: "hogy aztán Glenn is csatlakozzon, amikor épp tud.", itt a lényeg, egyszerűen nem akartak hatfelé pénzt fizetni (Andy Sneap + Glenn Tipton), mikor az lehet 4 (+1) is...aztán a közönség felháborodás után visszakoztak, de azért Richie vállalja magára... Nem ez lenne az első visszás döntés Priest managereitől, úgyhogy ebben semmi meglepő nincs.
Idézet
 
 
+10 #5 szpeter03 2022-02-15 13:01
Idézet - Humbukk:
Idézet - kornel:
A Metallica is tolhatná power trióban.Kirk már nem a régi,Trujillo meg úgyis belakja színpadot.


Lars helyett dobgép, és már duó.


Marha sok meló lenne pontatlanra editálni a dobsávokat, szerintem nem éri meg...
Idézet
 
 
+4 #4 Humbukk 2022-02-15 12:16
Idézet - kornel:
A Metallica is tolhatná power trióban.Kirk már nem a régi,Trujillo meg úgyis belakja színpadot.


Lars helyett dobgép, és már duó.
Idézet
 
 
+5 #3 kornel 2022-02-15 11:33
A Metallica is tolhatná power trióban.Kirk már nem a régi,Trujillo meg úgyis belakja színpadot.
Idézet
 
 
+4 #2 Igor Igorovics 2022-02-15 11:21
Tök irritáló, ahogy az elején még ilyen sajnálkozó, "szánom-bánom" stílusban nyilatkoznak, aztán a nyilatkozat második felében azért már megy a relativizálás. "ha eltekintünk a szólók alatti ritmusgitároktó l" meg "az ember úgyis ismeri mindkét gitár témáit..." Húú b+! Legközelebb mi lesz? Úgyis ismerik a dobtémákat? Ha eltekintünk az énektől vagy mi? Ha valaki önkritikát gyakorol, akkor nincs ha meg de.
Idézet
 
 
+8 #1 kornel 2022-02-15 10:39
Magyarán:vihar egy pohár vízben.Érthetetlen és értelmetlen az egész történet nem csak kívülállóként,h anem úgy önmagában is.Most már Richie is kielemezte a semmit,de ugyanolyan homály a sztori.Olyan a program,hogy nincs sok 2ős harmónia... Akkor régen ezek szerint nagyon más programot játszottak.Rob meg az 1970es felállásból indult ki,amikor még sehol se voltak a lemezek?Ha nagyon sarkítom a dolgot,az alapján amit mondott,a Priest indokolatlanul 2 gitáros banda,mert amúgy megoldaná ő,de megérti a rajongókat,a Priest nekik egy 2 gitáros banda.De nem vagyok Priest-szakértő.A Halford-könyv mondjuk eléggé tetszett,de beszédes volt,mikor a menedzsmentet méltatta.Downing-gal ellentétben... Ebben inkább utóbbi álláspontja felé hajlok.Ők aztán tudják,mit csinálnak...Ja,a Maiden is 2 gitáros banda volt,de Harris szerint mindig is 3ra íródtak a harmóniák.Szóval ott már 3an vannak.De sokak szerint ők meg indokolatlanul 3 gitáros banda.Ki érti ezeket a dolgokat...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.