Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Faith No More: senki se álmodjon teljes Real Thingről

Noha a neten ilyen tartalmú pletykák terjednek, a Faith No More nem játssza el november 12-én Santiagóban a teljes The Real Thing albumot – ezt maga Billy Gould basszusgitáros tette egyértelművé a Twitteren.

A Faith No More idén az eddigi tervek alapján mindössze négy dél-amerikai koncertet ad majd: november 8-án Buenos Airesben, 9-én Montevideóban, 12-én Santiagóban, 14-én pedig São Paulóban lépnek fel. Habár a világhálón felröppent a pletyka, amely szerint a chilei bulin teljes egészében előadhatják az 1989-es The Real Thing lemezt, Billy Gould a Twitteren szűkszavú, de egyértelmű cáfolatot tett közzé a híresztelések kapcsán. Annak idején az Epic és a Falling To Pieces dalok sikere révén ez az anyag faragott sztárt a Faith No More-ból, Amerikában máig messze a legsikeresebb kiadványuknak számít, több mint kétszer annyi ment el belőle, mint az ezt követő 1992-es Angel Dustból, ami viszont Európában vált minden képzeletet felülmúlóan népszerűvé.

Ettől függetlenül persze kivételes bulikról van szó, hiszen ki tudja, mikor lehet majd őket megint élőben látni… Jelenleg csupán annyi tűnik biztosnak, hogy albumot nem terveznek. „Nincsenek terveink új lemezre vagy bármi hasonlóra”, magyarázta néhány héttel ezelőtt Mike Patton énekes a Rolling Stone online változatának. „Lassúra fogjuk a dolgokat. Az újjáalakulások nagyon ízléstelenek tudnak lenni, és eleinte mindannyian aggódtunk emiatt, de aztán meglepődtünk, mennyire jól sült el minden. Mert egyébként ott az unalomig ismert régi forgatókönyv: a zenekar feloszlik, aztán nagynehezen feltápászkodik a lóvéért, turnéra indul, aztán készít egy szar lemezt. A történelemkönyvek e fejezetének semmiképpen sem szerettünk volna részévé válni.”

A zenekar több mint tíz évnyi szünet után 2009 júniusában adta első reunion koncertjét a londoni Brixton Academyn, majd a következő tizennyolc hónapban számos nagysikerű bulit játszottak a világ minden táján, így például az azévi budapesti Szigeten is.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.