Shock!

augusztus 22.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

„Ezzel a csapattal nem törekszünk tökéletességre, az érzés a lényeg”

0320jlThe Weapon névre hallgat az a hardcore-fogat, amelynek motorja Jesse Leach, a Killswitch Engage énekese. A csapat első, kétszámos EP-je máris meghallgatható.

Nagyjából egy éve jelentette be Jesse Leach, hogy új hardcore-projektet indít, és a zenekar jammeléseinek kiindulópontjához négy lemez szolgál kiindulópontként: a Minor Threat Minor Threatje, a 7 Seconds Walk Togetherje, a Black Flag Damagedje és a Discharge Nothing See Nothing Say Nothingja. Azóta az is kiderült, hogy a banda neve The Weapon, az énekes társai pedig Chris Drapeau gitáros, Josh Mihlek basszer és Andy Mass dobos.

„Ezzel a csapattal nem törekszünk tökéletességre, az érzés a lényeg”, mondta Jesse a Revolvernek. „A Killswitchcsel meg a Times Of Grace-szel minden polírozott és precíz, ami egy idő után fárasztó és monoton tud lenni. Ezt most senki se vegye rossz néven, imádom, amit csinálok, és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy mindkét zenekart módomban áll vinni, a The Weapon azonban tényleg csakis a szórakozásról és a hardcore szeretetéről szól. Emellett pedig kicsit keményebben fogalmazhatok a szövegekben, nem kell törődnöm a dallamokkal, meg azzal sem, hogy legalább megközelítőleg tökéletesen énekeljek el valamit. Eleve nem vagyok híve a hibátlan vokalizálásnak, amit mindenki tud is, amennyiben látott már élőben… Szóval amolyan friss lélegzetvétel ez a projekt. Minden dalnak háromszor futottam neki, aztán kiválasztottuk a legjobbat. 45 perc alatt meg is volt az egész.”

A kétszámos, a banda nevét viselő debütáló EP máris meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.