Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ez lesz az eddigi legérzelemgazdagabb Anthrax lemez”

Már tényleg az utolsó simításokat végzi régóta esedékes új nagylemezén a New York-i Anthrax. A Worship Music munkacímen futó album nyolc évvel követi a legutolsó We've Come For You Allt, és húsz éve az első stúdióanyag, amin Joey Belladonna énekel.

„Végre a végső stádiumban vagyunk", mondta a régóta készülő Worship Music lemezről Charlie Benante dobos a Soundspike-nak. „Boldog vagyok. Akármilyen véres-verejtékes-könnyes munkával is készült, ez az album szerelemből született. Az egész nagyon érzelemgazdag, semmi sem kimódolt, megcsinált rajta. Csakis az igazságon alapszik."

Benante persze alighanem maga is tudja, hogy az énekescserebere miatt nem kis hitelességi deficitet kell majd kipótolniuk az albummal. „Az Anthrax autója hegyeken és völgyeken át haladt az utóbbi években, és sokszor bent ragadt a völgyekben. Végre megint felfelé megyünk, és jól üzemel a verda. Megpróbálunk a jövőben is a magaslatokon maradni. Rengeteg olyan dolog történt velünk, ami különlegessé teszi ezt az anyagot. Talán ez a legérzelemgazdagabb lemez, amit valaha készítettünk. De nem akarok közhelyeket szajkózni, mert azt szeretném, ha tényleg mindenki olyan valóságosnak élné meg az albumot, mint amilyen. Joey Belladonna fantasztikus munkát végzett. Amint felénekelte az első dalt, minden a helyére került, és anthraxesen szólt. Úgy, ahogy szólnia kell."

Egyelőre még nem tudni, pontosan milyen dalok kerülnek fel a Worship Musicra, és az sem világos, hány szerzemény mentődött át a belladonnás változatra a lemez eredetileg Dan Nelson által felénekelt eredeti verziójáról. A Fight 'Em Till You Can't biztosan szerepel majd rajta, hiszen ezt már az aktuális koncerteken is játssza a csapat. Emellett a Judas Priest tiszteletére is felvettek egy dalt, ami jelenleg szimplán csak Judas Priest munkacímen fut. A Worship Music a jelenlegi tervek szerint szeptemberben jelenik meg Amerikában a Megaforce, Európában a Nuclear Blast gondozásában. A csapat nyáron több fesztiválon is fellép Európában, ezeken azonban a sepulturás Andreas Kisser helyettesíti majd Scott Ian gitárost, akinek akkortájt születik meg első gyermeke.

Az Anthrax klasszikus 1993-as Sound Of White Noise lemezéről itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.