Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ez az album nem úgy szól majd, mint a sok ProTools- és Logic-nindzsa lemezei”

0507ssRoss Robinsonnal készíti új nagylemezét a Suicide Silence, és amennyiben hihetünk a csapat főnökének, Mark Heymlun gitárosnak, valami egészen különlegessel rukkolnak majd elő magukhoz képest. A zenekar eleve analóg módszerrel dolgozik, ami az ő stílusukban tényleg kuriózum.

„Amikor azt mondtam, hogy nem azt várják tőlünk az emberek, amit kapni fognak, arra céloztam, hogy azt a punkrockos attitűdöt nem várják, ami jellemzi a lemezt”, mondta Mark Heymlun gitáros a Wall Of Soundnak, mivel korábban azt fejtegette: némileg más lesz a következő anyag, mint az eddigiek. „Nyers energiájú, élő megszólalású album lesz, pont olyan, ami jellemző ránk, nem lesz tele számítógépes trükközésekkel, nem úgy szól majd, mint a sok ProTools- és Logic-nindzsa lemezei. Igazából bemikrofonoztuk az igazi dobokat, igazi erősítőkön keresztül szólalnak meg az igazi hangszerek, minden valóságos, minden kibaszottul igazi. Természetes, nyers és kibaszott dühös lesz az album, pontosan olyan, amire manapság szüksége van a zenének: kurvára lesz benne szív, némi igazi vér. Igazi szenvedély fűti a dalokat. Szalagra rögzítettük a nótákat: ez igazi zene, nem hangminták meg mindenféle autotune-os baszakodás. Egy olyan lemez elkészítése volt a célunk, ami tényleg megmutatja, hol tartunk most zenekarként. Valami olyasmi, ami más, mint a mostanság hozzáférhető muzsikák. Mint egy autóbaleset, amiről az emberek nem tudják levenni a szemüket.”

A lemez idén már biztosan nem jelenik meg, mert a csapat a fentiek szellemében kapkodni sem akar. „Nem akarunk beszállni abba a barom versenybe, ami manapság megy a zeneiparban, és arról szól, hogy kétévente mindenki lemezt jelentet meg, mert azt hiszi, így kell dolgozni. És ugyanígy nem hozunk ki olyan lemezt sem, ami úgy készül, hogy tudjuk: az emberek ezt és ezt akarják rajta hallani. Ez az első albumunk, amikor tényleg semmiféle külső elvárásra nem vagyunk tekintettel, csak a zenekari törekvésekre. Szóval minden jól alakul, remekül haladunk. Csak jövőre jön ki az album, de már mélyen benne vagyunk a munkában. A fő koncepció az, hogy tényleg mindent próbáljunk ki. Ha felmerül egy ötlet, próbálkozzunk vele, és ne féljünk semmitől.”

Az új albumnak egyelőre még nincs címe, de ez lesz a második lemez a csapattól Hernan Hermidával a fronton. A legutóbbi You Can't Stop Me 2014-ben jelent meg.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.