Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Evan nagyon súlyos, őrült szarságba keveredett, és gyakorlatilag eltűnt a föld színéről”

1114bioFurcsán a levegőben lóg jelenleg a Biohazard státusza, akik lassan két éve állnak a frontemberhiány miatt. Billy Graziadei gitáros/énekes most részletesen is beszélt Evan Seinfeld, illetve Scott Roberts távozásáról.

Doc Coyle The Ex Man podcastjében beszélt a Biohazard zavaros utolsó éveiről a zenekar énekes/gitárosa, Billy Graziadei, aki az utóbbi időben maga is Powerflo nevű másik csapatára koncentrál. „Igazság szerint sosem hagytuk magunk mögött azt, hogy egy kis színtérről, kis klubokból érkeztünk”, mondta Billy. „Nem szállt a fejünkbe a siker. Különösen igaz ez rám és Dannyre, a zenekar alapembereire, akik tényleg az első pillanattól fogva ott voltak. Mindig képesek voltunk visszatérni az alapokhoz, és ezt nagyon nagyra értékelem. Nagyon kényelmesen érzem magam egy apró helyiségben és egy aréna színpadán is. El tudom egymástól különíteni a kettőt, és mindkettőnek látom az értékét. De Evan például már nem akart visszatérni a klubokba, miután belekóstolt az arénák világába. Elkezdte szidni, fikázni a kis bulikat, mi meg csak ültünk, és azt mondtuk: de hát ezek vagyunk mi! Az arénásdi csak a kemény munkánk eredménye, mivel több embert sikerült megszólítanunk, de ha lenyesed a sallangokat, igazából ezek vagyunk mi: egy zenekar, amelyik a hardcore-ból, a metalból érkezett, és New York kibaszott kis klubjaiból erednek a gyökerei. És miután Evan belemászott a pornóba meg a tévés világba, csak még rosszabb lett a hozzáállása a klubozáshoz. A kezdeti időszakban ő is nagyon szerette ezt, aztán megunta, más dolgok kezdték érdekelni, és ezek lettek számára fontosak: Hummert vezetni, ismertnek, híresnek lenni. Ez az ő választása. Nem hibáztatom érte, mindig is csak a legjobbakat kívántam neki. Elég rossz helyzetben hagyott bennünket, de sosem kívántam neki rosszat.”

Billy ugyanakkor nem köntörfalazott, és úgy vélekedett: Evan pornókarrierje ártott a Biohazardnak. „Számomra ez amolyan szürke zóna. Ha egy rock’n’roll-arc pornózni kezd, az nem olyan, mintha mondjuk felcsapna rabbinak. Utóbbi azért jobban meglepett volna, noha Evan zsidó, és beszél is héberül. Ehelyett inkább megint azt mutatta ez az egész, hogy más irányba fejlődtünk, miközben felnőttünk. Olyan ez, mint egy házasságban: szeretitek egymást, de már nem vagytok szerelmesek, és elváltok. Na, nálunk is nagyjából ez történt. Sokat turnéztunk, sok nagyszerű élményünk volt, jól kijöttünk egymással is. Evan közben csinálta a saját dolgait is, de remekül megtaláltuk a hangot, így azt mondtuk: működik a dolog, csináljunk egy lemezt. Belefogtunk, minden szépen ment a maga útján, aztán hirtelen mindent elárasztott a szar. Evan nagyon súlyos, őrült szarságba keveredett, és gyakorlatilag eltűnt a föld színéről. Mi meg csak lestünk: most mi a fasz van? Mihez kezdünk most? Hiszen éppen egy lemezkészítés kellős közepén jártunk… Nekünk kellett befejeznünk a basszustémáit, nekem kellett felénekelnem olyan részeket, amik eredetileg az övéi lettek volna. Néha befutott tőle egy-egy hívás arról, miken megy keresztül. Csupa olyasmi, ami a VH1 Behind The Scenes-ébe kívánkozna… Aggódtunk a zenekarért is, hiszen annyira jó volt ismét együtt zenélni, új lemezt készíteni, aztán a csávó egyik pillanatról a másikra felszívódott, olajra lépett, rejtőzködött. Végül pedig felhívott bennünket, és bejelentette, hogy nem tudja tovább csinálni a Biohazardot, ennyi volt. Kilépett. Próbáltunk segíteni neki. Utána a neten is felbukkant mindenféle szarság, mindenki utánakereshet, miről beszélek. Kilépett, mi meg csak álltunk ott: hogy a faszba léphetsz ki, amikor minden ilyen jól megy? De a végén be kellett látnunk, hogy ez egy elbaszott helyzet, Evan pedig kurvára-kibaszottul hátbaszúrt bennünket.”

A zenekar ezután Scott Robertset igazolta le frontembernek, aki korábban már gitározott náluk egy ideig, és ugyan minden rendben ment, Billy szerint a sztori hosszabb távon anyagi okok miatt fulladt be. „Ismét egyre jobban csengett a nevünk, egyre nagyobb közönség előtt játszottunk, egyre jobb koncerteket adtunk, és azt mondtuk: ez jó, nyomjuk tovább. Megint belefogtunk egy lemezbe, és ekkor Scott-tal is problémák akadtak. Egyszerűen kinőtte a dolgot. A melójával tonnányi lóvét keresett New Yorkban, és egyszerűen nem érte meg neki otthagyni a családját a turnék idején azért, hogy utána aztán kevesebbet vigyen haza. A problémák szerintem innen eredtek, aztán a stúdióban akadtak bizonyos nézeteltéréseink, ő meg kilépett. Mi meg: bazmeg, megint itt tartunk!”

Roberts pár nappal Billy nyilatkozata után a Facebookon egyébként cáfolta utóbbi állításokat. „Teljesen oké volt, hogy pénzt vesztek a turnék miatt, amíg jól éreztem magam”, írta. „Az igazi problémát az okozta, hogy nem jöttem ki a zenekar egyik tagjával, és emiatt nem éreztem már magam jól velük a turnékon. Egyetlen ok miatt maradtam: mert egy olyan lemezt szerettem volna készíteni, amit tényleg szeretek, amire büszke vagyok. Amikor a zenekar egy másik tagja nyilvánvalóvá tette számomra, hogy mindez nem fog megtörténni, nem láttam okot arra, hogy maradjak. Legegyszerűbben így tudom elmagyarázni. Az egyetlen ok, amiért érdemes zenekarban játszani, mert szereted, nem pedig azért, mert karriert építesz. Ha nem élvezed, amit csinálsz, akkor ne csináld.”

Billy és a Powerflo június 17-én Budapesten játszik a Body Count vendégeként, részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+2 #7 19EmpEroR75 2018-01-04 07:36
Nekem ez továbbra is homály. Ha igazak a pletykák, amit a kommentelők írtak, hogy kiskorúakkal is forgattak, akkor erről lennie kellene valami hírnek az interneten. Semmit sem találni (a kommentelők sem hivatkoznak forrásra, csak hogy fenn van a neten). Ha „Evan nagyon súlyos, őrült szarságba keveredett, és gyakorlatilag eltűnt a föld színéről”, és ez valóban a pornóval és a kiskorú szereplőkkel függ össze, akkor a hatóságoknak kellett keresnie Evant. Erről sincs hír.
Eddig arról volt szó, hogy Evan közvetlenül a felvételek után szállt ki (ami persze szintén nem szép dolog). Most azt nyilatkozza Billy, hogy a felvételek közepén eltűnt. Ennek szerintem ellentmond, hogy az első hivatalos megjelenési dátum szeptember 27-e volt, ezt tolták el január elejére, de akkor is azt nyilatkozta Billy, hogy a felvételek megvannak.
Mellesleg Evan 2011-ben nősült másodszor, szintén pornóssal (akinek valóban volt problémája az életkor miatt a pályája elején), majd beszállt az Attika 7-be. Mindezt abban az évben, amikor eltűnt a föld színéről. Nekem ez magas. (de nekem is az az érzésem, hogy sokkal többet valóban nem fogunk megtudni a dologról)
Idézet
 
 
+2 #6 nsz 2018-01-03 20:45
Hát e van.
Idézet
 
 
+5 #5 Montsegur 2018-01-03 09:30
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Kommentekben, itt-ott azt rebesgetik, hogy Evan cége belekeveredett valami botrányba, mert korhatár alatti csajjal vagy csajokkal forgattak. Nem nagyon korhatár alattival (tehát természetesen semmi pedofil dolog, csak mit tudom én, 18 helyett 17 volt az illető, vagy valami ilyesmi), és állítólag nem is tudták, de akkor is. Na most hogy ez igaz-e, azt nem tudom, megbízható forrást nem találtam rá nézve.

De a hátbaszúrással szerintem arra gondol Billy, hogy miután otthagyta őket a lemezkészítés, a nagy dérrel-dúrral felvezetett reunion közepén ilyen-olyan okokkal, utána nem sokkal beszállt az Attika 7-be. Aztán persze ki tudja. Szerintem ennél többet nem nagyon fognak mondani erről az egészről.


Köszi Ádám, így már érthetőbb!
Idézet
 
 
+14 #4 Draveczki-Ury Ádám 2018-01-03 05:57
Kommentekben, itt-ott azt rebesgetik, hogy Evan cége belekeveredett valami botrányba, mert korhatár alatti csajjal vagy csajokkal forgattak. Nem nagyon korhatár alattival (tehát természetesen semmi pedofil dolog, csak mit tudom én, 18 helyett 17 volt az illető, vagy valami ilyesmi), és állítólag nem is tudták, de akkor is. Na most hogy ez igaz-e, azt nem tudom, megbízható forrást nem találtam rá nézve.

De a hátbaszúrással szerintem arra gondol Billy, hogy miután otthagyta őket a lemezkészítés, a nagy dérrel-dúrral felvezetett reunion közepén ilyen-olyan okokkal, utána nem sokkal beszállt az Attika 7-be. Aztán persze ki tudja. Szerintem ennél többet nem nagyon fognak mondani erről az egészről.
Idézet
 
 
+4 #3 CChutney 2018-01-02 23:31
Ahogy beszél róla, nem hiszem, hogy magára a pornózás tényére gondol. Valószínűbb, hogy azon a közegen keresztül megismert olyan arcokat, akikkel egy súlycsoportba valónak gondolta magát, egészen addig, amíg ki nem derült, hogy nagyon nem úgy van. A rejtőzködős részt mindenképp megmagyarázná.

De ha valaki tényleg tudja, én is kíváncsi vagyok.
Idézet
 
 
+7 #2 Tama1975 2018-01-02 22:40
Szerintem arra gondolt, hogy beszállt a természetfilmes iparba. Mennyire lehet komolyan venni azt a zenekart, amellyel kapcsolatosan az az egyik fő tema, hogy az egyik frontember pornós lett, és némi netes keresés után minden érdeklődő láthatja, ahogy heggeszt az asszonnyal vagy éppen mással? Onnantól kezdve azért nehéz.
Idézet
 
 
+5 #1 Montsegur 2018-01-02 22:20
Mi az a "súlyos, őrült szarság"? Próbáltam utánakeresni a neten, de nem találtam semmit. Tud valaki valami konkrétumot is?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.