Shock!

június 14.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Érkezik a Junkies Káros az egészségre albumának új változata, meghallgatható róla a Félsz

junkieskae_cTeljesen új felvételen szól a Junkies Félsz című dala. A szám a zenekar idén huszonöt éves Káros az egészségre lemezének augusztus 28-án megjelenő, új változatának előfutára.

Ismét rögzítette a Káros az egészségre lemezt a Junkies. Az 1995-ös album teljes egészében újra felvéve, digipak csomagolásban érkezik, rajta bónuszként a lemezről anno lemaradt, de a koncertekről jól ismert Az öreg junkie balladája dallal. Az újravett verzió mellett a kiadvány megjelenik ultralimitált darabszámban, dupla CD-n is, a második korongon az eredeti, 1995-ös felvételekkel is. „Ez a jubileumi lemez nem jöhetett volna létre, ha nincs a koronavírus okozta helyzet tavasszal”, mondja Szekeres András énekes. „Alapvetően nagyon jól haladtunk az új lemezünk munkálataival, de ez megakadt, amikor mindannyian bezárkózni kényszerültünk. Az ötlet a kiadónktól származik, mi pedig lelkesen egyetértettünk vele, hiszen legalább ki tudjuk valamivel tölteni a sok kiesett időt, mivel arra nem volt lehetőségünk, hogy új dalokon dolgozzunk, mert ahhoz rengeteg személyes találkozásra és próbára van szükségünk.”

A csapat a felvételekhez Keresztes Viktor dobos stúdiójába vonult be, mert így tudták megoldani, hogy alig érintkezzenek. „A bátorítást a tavalyi Negyedszázad… lemez fogadtatása adta, azelőtt kicsit féltünk tőle, hogy az újra felvett dalokat hogyan fogadja a közönségünk, nehogy azt érezzék, hogy megszentségtelenítjük a régieket vele. Nem így lett, szerencsére akkor nagyon szerették a friss verziókat. Természetesen imádjuk az eredetit mi is, pont úgy, ahogy azt Vida Feri stúdiójában, huszonöt évvel ezelőtt felvettük, de a végeredményt hallva biztosak vagyunk benne, hogy érdemes volt hozzányúlnunk ehhez a klasszikus lemezhez. Amúgy is sokan kérdezték már, hogy hol lehet beszerezni az albumot, hiszen előző kiadónk jó ideje nem gyártja már, most pedig mind az eredeti, mind a 2020-as változat kapható lesz, ami hatalmas öröm és megnyugvás számunkra is!”

A Káros az egészségre lemezt augusztus 29-én, szombaton a megjelenési utáni napon a Barba Negra Track-ben egy jubileumi nagykoncerten is bemutatják, a hatályos jogszabályoknak megfelelően maximum 500 fős közönséggel. Az eseményre a jegyek túlnyomó része már elkelt. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#2 Barba papa 2020-08-17 15:10
Ha felhozhatom a versek előadását példának, akkor az eredeti olyan, mintha verset szavalnának, ez meg mintha feleletként iskolában kb ledarálnák.
Idézet
 
 
#1 Barba papa 2020-08-17 08:55
Spotify-on fent van az eredeti.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.