Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Epikus dalok kalózokról, piálásról és pszeudo-tudományos kriptogeográfiáról

No Grave But The Sea címmel, május 26-án jelenik meg az Alestorm ötödik nagylemeze, amelyről most bemutatták az első dalt is. A zenekar szólógitárosa Bodor Máté, akit a Leander Kills és a Wisdom soraiból is ismerni lehet.

0312alestorm

A Napalm kiadó jelenteti meg május végén a skót gyökerekkel rendelkező Alestorm új albumát. A No Grave But The Sea-t Floridában rögzítette a csapat többek között Jason Suecof Audiohammer stúdiójában. „Hűha, jön egy új Alestorm-lemez!", mondja a csapat. „Reméljük, minden ember- és kutyatársunk szeretni fogja majd, mivel úgy hisszük, eléggé rendben van! Ráadásul ez az első lemezünk, amelyen kiváló új gitárosunk, Bodor Máté is játszik, aki hozzátette a maga ízes, zamatos szólóit és riffrenetikus riffelését a végeredményhez. Ez a sajtónyilatkozat azon helye, ahol általában azt szoktuk mondani, hogy ez a lemez sötétebb és súlyosabb a korábbiaknál, ez viszont ebben az esetben nem feltétlenül igaz. Viszont ezzel együtt is tele van epikus dalokkal kalózokról, piálásról és pszeudo-tudományos kriptogeográfiáról. Biztosak vagyunk benne, hogy nektek is ugyanannyira bejön majd, mint nekünk!"

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

alestorm_c01. No Grave But The Sea
02. Mexico
03. To The End Of The World
04. Alestorm
05. Bar und Imbiss
06. Fucked with an Anchor
07. Pegleg Potion
08. Man the Pumps
09. Rage of the Pentahook
10. Treasure Island

A Shock!-nak adott nagyinterjújában pár hete Máté azt mondta a lemezről, hogy zeneileg némiképp elkanyarodik az Alestorm folkos vonalától. „Egyre több a zenében a gitáros-szintis, kicsit bodomos téma is, ezeket mindannyian szeretjük. Az előző gitárossal ilyesmire nem annyira volt módjuk, így most ők is látják a lehetőségeket. Maga a zene is komplexebb, összetettebb, és ezáltal szerintem jobb is. Őszintén kíváncsi vagyok, mit szól majd a lemezhez a közönség", fogalmazott a gitáros.

Az Alestorm című dalt máris meg lehet hallgatni a lemezről.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.