Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Énekescsere másfél hónappal a lemezmegjelenés előtt

0303durbinTegnap mutattuk be a Quiet Riot első új dalát az akár visszatérőnek is tekinthető nagylemezről, de máris meglepő hírek érkeztek a zenekar környékéről: Frankie Banali dobos/főnök kirúgta a Road Rage-et feléneklő Seann Nicolst, és James Durbint állította a helyére.

A német Rocks magazin információi szerint mindössze pár héttel a lemezmegjelenés előtt kirúgta Seann Nicols énekest a Quiet Riot. Az énekes tavaly váltotta a bandában Jizzy Pearlt, és mindössze öt koncertet adott velük, mielőtt leköszönt a frontról. „Seann nagyszerű munkát végzett a Road Rage lemezen, de bizonyos művészi és személyes problémák egyaránt felmerültek vele kapcsolatban, így a Quiet Riot számára legjobb döntést kellett meghoznunk”, mondja Frankie Banali dobos, a csapat mostani egyszemélyi irányítója. „Ha már az együttműködés korai szakaszában is problémák merülnek fel, jobb meghúzni a vészféket.”

A hírek szerint a banda új énekese az a James Durbin lett, aki az utóbbi időben Alex Grossi gitárossal zenélgetett, de alapvetően az American Idol egyik korábbi szériájából ismert a tengerentúlon, ahol többek között Zakk Wylde-dal és a Judas Priesttel is színpadra lépett. Banali állítólag már tavaly is őt akarta Jizzy helyére állítani, de Jamesnek akkor még egyéb kötelezettségei is akadtak.

quietriot_cAz április 21-én, a Frontiers által kiadandó új Quiet Riot-albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Nothing But Trouble
02. Let It Go
03. Snake Charmer
04. Hey Lil' Sister
05. I Don't Need You Anymore
06. Sledge Hammer
07. Never You Mind
08. Empty Rooms
09. Dirty Money
10. The Seeker
11. Road Rage

A Quiet Riot utolsó hagyományos soralbuma a még az eredeti énekessel, Kevin DuBrow-val készített Rehab volt 2006-ban, de 2014-ben Banali már kihozott egy 10 című, félig stúdiós témákkal, félig koncertfelvételekkel megpakolt anyagot is. Ezt azonban utóbb eltüntette a digitális platformokról, mondván, az anyag terjesztése és promóciója méltatlan volt a csapathoz és magához a produkcióhoz is. A The Seeker című új dalt máris meg lehet hallgatni.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.