Shock!

szeptember 24.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Emléket állítanak az egyik legsikeresebb grunge klasszikusnak

Jövőre valamilyen formában biztosan megünnepli a klasszikus Core lemez megjelenésének huszadik évfordulóját a Stone Temple Pilots, de még nem tudni, pontosan mit csinálnak majd.

„Én a magam részéről azt szeretném, ha még több intimebb légkörű koncertet adnánk", magyarázta Dean DeLeo gitáros a Rolling Stone online verziójának. „Színházas koncerteket szerte az országban, kisebb bulikat: eljátszani elejétől végéig az első lemezt, aztán esetleg kívánságműsort adni..."

Mivel a banda nem rendelkezik kiadatlan felvételekkel a Core érából, ismeretlen korai dalok felbukkanására nem lehet számítani tőlük, de a banda rengeteg élő felvétellel rendelkezik abból az időszakból. „Tonnányi koncertanyagunk van a korszakból, amik fantasztikusan szólnának egy sima maszterelés után. Tucatnyi DAT kazetta áll nálam otthon hegyekben – a banda igazi eszenciája, semmiféle utólagos igazítás, semmiféle soksávos varázslás, csak minden úgy, ahogy lezajlott."

A Core eredetileg 1992. szeptember 29-én jelent meg, és olyan slágereket rejtett, mint a Sex Type Thing, a Plush, a Wicked Garden vagy a Creep. Habár a Los Angeles-i zenekart akkoriban mindenki azzal vádolta, hogy csak kopírozzák a sikeres seattle-i grunge bandákat, a közönséget mindez nem zavarta, és az anyag csak az Egyesült Államokban több mint 8 millió példányban talált gazdára.

A Stone Temple Pilots hat év szünet után 2008-ban alakult újjá, és tavaly egy új lemezt is kiadtak. Egyelőre bizonytalan, hogy mikor, de előbb-utóbb ennek is biztosan lesz folytatása.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.