Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Először beszélt nyíltan Jay Weinbergről és Alessandro Venturelláról a Slipknot

1030slipknotUgyan korábban még annak lehetősége is felmerült, hogy sosem hozzák nyilvánosságra identitásukat, de most mégis nyíltan beszélt egy interjúban a Slipknot ritmusszekciójának tagjairól Corey Taylor. És a maszk természetesen pontosan azokat rejti, akikről eddig is mindenki beszélt…

„Eddig remekül ment a turnézás az új tagokkal”, mondta Corey a Talk Is Jericho podcastben. „Jó látni, ahogy ők is kibújnak a csigaházukból, mert eleinte nem tudták biztosan, meddig mehetnek el: tisztelik, amit csinálunk, és nem akarnak átlépni semmiféle határt… De jól érzik magukat ők is. Alex, a basszerünk most már annyira belejött, hogy elkezdett kimászkálni a frontra is, elkezdte tényleg belakni a terepet. Jayjel ugyanez a helyzet.”

Vagyis a két arc innentől kezdve bevallottan is Jay Weinberg dobos és Alessandro Venturella basszusgitáros, és Taylor mindkettejükkel roppant elégedett. „Joey Jordison egyik legnagyszerűbb tulajdonsága az volt, hogy képes volt teljesen váratlan dolgokkal előhozakodni: amit csinált, az néha rímelt arra, ahol éppen mi tartottunk, máskor azonban felpörgette vagy lelassította a témákat, így aztán tényleg megtanultunk együtt játszani. Jay ezzel szemben nagyon egyenletesen játszik, és az ember nem is tudja, mennyire hiányzott neki az ilyesmi, ameddig meg nem kapja. De ettől még ő is képes mindenféle őrült megoldásra. Mindkét megközelítésnek vannak előnyei. Az évek során rengeteg dobossal volt szerencsém jammelni, és megtanultam, hogy minden dobos más. Lehet, hogy sokszor ugyanazt játsszák, de akkor is.”

Corey elmondása szerint a Slipknot nem is igazán próbált ki más dobosokat Weinberget leszámítva, akit hosszú évek óta ismertek. Venturella megtalálása kicsit bonyolultabb volt, de aztán itt is összeállt a kép. „Igazi tűzkeresztségen kellett átesniük, mintha csak kiugrottak volna egy repülőgépből: az első koncertet a Knotfesten adták velünk 25 ezer ember előtt, de minden jól működött, és azóta csak egyre jobb. Sosem lesz könnyebb, de egyre jobb.”

A Slipknot az európai fesztiválszezont követően, július 24-étől grandiózus észak-amerikai turnéra indul a Lamb Of God, a Bullet For My Valentine és a Motionless In White társaságában, természetesen még a tavalyi .5: The Gray Chapter album turnéjának keretében, de ismét lesz ősszel Knotfest is, konkrétan október 23-25. között, a kaliforniai San Bernardinóban. A tavaly több mint 50 ezer ember által meglátogatott rendezvény idei kiadásán a Slipknot mellett olyan zenekarok lépnek fel, mint a Judas Priest, a Korn, a Mastodon, a Bring Me The Horizon, a Corrosion Of Conformity, az At The Gates, a Clutch, a Trivium, a Suicidal Tendencies, a Body Count, és még sokan mások.

A csapat februári budapesti koncertjéről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+4 #4 bogar 2015-07-18 16:15
Én eddig azt gondoltam, hogy megmondták a basszernak, hogy ne nagyon mászkáljon és nem a saját elhatározása volt.
Ez így szimpatikusabb.
Idézet
 
 
+2 #3 Herczeg88 2015-07-18 11:04
Nekem is furcsa még most, hogy nem Joey a dobos, és ugyanúgy hiányzott a pesti koncerten is. Pedig Jay tényleg tehetséges, nagyon jól nyomja a témákat, nem is ezzel van a baj, hanem azzal, hogy egyszerűen szokatlan. Közel 20 évet nem lehet csak úgy elfelejteni, ez nem olyan amin csak úgy át lehet siklani. Ha már Paul nem lehet velük, legalább Joey lenne ott. De én még mindig reménykedem, hogy egyszer még visszaül a dobszerkója mögé a Slipknot soraiban, oda ahová való. Odakint csak hánykolódik, az arcára van írva, hogy ez való neki.
Idézet
 
 
+2 #2 KoaX 2015-07-17 22:28
Jay is belakja a színpadot? :D Előrébb merészkedik? :D
Idézet
 
 
+7 #1 Codename333 2015-07-17 15:51
Jay tehetésges és jó dobos. Nekem azért akkor is Joey Jordison marad a Slpknot dobosa.A Februári koncert hatalmas élmény marad a számomra de taláűn mégjobb lehetett volna ha ő si ott van.Nekem még kicsit msot is fura h nem ő 'knot dobosa
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.